tandlaegeskraek

Tandlægeskræk og nervøsitet i forbindelse med tandlægebesøg er et udbredt problem i alle aldersgrupper. Tandlægeskræk har store konsekvenser for tænderne i form af, at tænderne går glip af de vigtige tandeftersyn, der har til formål at forebygge mod tandproblemer og tandsygdomme. Dette øger desværre risikoen for at udvikle tandproblemer, som kræver akut behandling hos tandlægen, hvilket kan gøre tandlægeskrækken endnu værre. Denne onde cirkel skal brydes, og her bør alle personer med tandlægeskræk vide, at de kan få hjælp til at håndtere angsten og nervøsiteten.  

Behandling af tandlægeskræk

Tandlægers primære opgave er at forebygge og behandle tandproblemer. Tandlæger kan dog også hjælpe med at behandle tandlægeskræk, og dette budskab bør udspredes til alle personer, som oplever nervøsitet før eller under tandlægebesøg. Der gives derfor de tre bedste råd fra en patientfokuseret tandlæge i Helsingør, der ønsker at imødekomme den nervøse patients behov på bedste vis.

  1. Find en erfaren tandlæge

Alle tandlæger har kendskab til tandlægeskræk, men det er muligt at finde tandlæger, som har særlig erfaring med bearbejdelse og håndtering af tandlægeskræk. Du kan derfor i høj grad hjælpe dig og din tandlægeskræk ved eksempelvis at finde en erfaren tandlæge nær Hornbæk, som kan hjælpe dig med at behandle din tandlægeskræk.

  1. Kontakt tandlægen

Det vigtigste skridt i kampen om at blive tryg ved tandlægebesøg er at kontakte tandlægen. Dette kan også være det sværeste skridt, men det er altafgørende for at kunne begynde på at bearbejde tandlægeskrækken. Tandlægen har ingen mulighed for at hjælpe dig, hvis din tandlæge ikke kender til din nervøsitet. Tag derfor kontakt til tandlægen og aftal en tid, hvor du i fred og ro kan møde din tandlæge og se tandlægeklinikkens lokaler.

  1. Samtale med tandlægen

Det kan være en fordel at aftale en tid, hvor det blot er en samtale med tandlægen, hvor der ikke skal foretages undersøgelser. På den måde er der fokus på tandlægeskrækken, hvor der vil blive skabt plads til dialog mellem din tandlæge og dig. Du har her mulighed for at tilkendegive hvilke faktorer, som fremkalder sin tandlægeskræk. Det vil give mulighed for, at tandlægen fremover kan planlægge besøgene efter dine præmisser. Regelmæssige tandeftersyn uden behov for behandling vil gradvist opbygge et tillidsforhold, så du langsomt bliver mere og mere tryg ved at tage til tandlægen.

Indrømmelse af nervøsiteten

Alle rådene bygger på, at du indrømmer over for dig selv og tandlægen, at du er nervøs i forbindelse med tandlægebesøg. Det kan være utroligt svært, og af den grund anbefales det også at involvere familiemedlemmer eller venner i forløbet. De kan hjælpe dig med at bryde den onde cirkel, så du kan lære at håndtere nervøsiteten og snart blive fri for tandskræk.

Tandlæge v/ Martin Berg
Stengade 81
Helsingør 3000
49 21 36 36

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *