Tal med din tandlæge

Din tandlæge er ikke kun hjælpsom med at undersøge og behandle dine tænder, men kan også hjælpe dig med andre aspekter forbundet med tandpleje.

Lider du af tandlægeskræk?

Nogle personer er nervøse i forbindelse med tandlægebesøg, mens andre personer med vilje undgår at tage til tandlægen. Mange personer lider af tandlægeskræk i forskellig grad, og det er derfor langt fra unormalt at være nervøs over et tandlægebesøg. Hvis du har tandlægeskræk kan du bearbejde den ved at indrømme problemet til din tandlæge. Tandlæger har mange tandlægepatienter med samme udfordring som dig, så du er absolut ikke den eneste. Tandlægen er kun i stand til at hjælpe dig med at bearbejde tandlægeskrækken, hvis han eller hun ved, at du har det svært ved at være til tandlæge. Efter samtalen vil det være muligt for din lyttende tandlæge på Nørrebro at vejlede dig og hjælpe dig trygt igennem tandlægebesøget, så du gradvist bliver mere rolig. Tandlægen vil planlægge alle dine kommende tandlægebesøg med forbehold for netop det, som du synes er svært.

Har du en stresset hverdag?

En stresset hverdag kan også være skyld i, at du skipper tandlægebesøget. For meget travle mennesker er det derfor en mulighed at oprette en aftale med tandlægen, hvor der automatisk indkaldes til tandlægen på et aftalt tidspunkt. Så behøver du ikke at bruge energi og tid på at huske, hvornår den næste tandundersøgelse skal bestilles. Du vil blot modtage en besked om det næste tandeftersyn, når tiden nærmer sig.

Har du problemer med tandrutinen?

En grundig tandrutine derhjemme danner grundlaget for sunde tænder og en god mundhygiejne. Denne tandrutine bør allerede indarbejdes i barndommen, så det netop bliver en rutine, som aldrig undlades. Det er desværre ikke alle mennesker, der har en optimal tandrutine, selvom de gør deres bedste. Tandlægen kan lynhurtigt se, hvis der er bakterieophobninger på tænderne, som skyldes mangelfuld tandbørstning og ingen brug af tandtråd. Du kan derfor ikke skjule problemet for tandlægen, og det er heller ikke en god idé at undlade besøgene i frygten for, at problemet bliver opdaget.

De regelmæssige tandeftersyn er vigtige for at forebygge tandproblemer og har også til formål at hjælpe dig med at forbedre din almindelige tandrutine. Ved at opdage en mangelfuld tandrutine kan din vejledende tandlæge på Nørrebrogade hjælpe dig med at opbygge en god tandrutine til de regelmæssige tandeftersyn. Her kan tandlæge se de mangelfulde områder, og gennem vejledning i tandbørstning og brug af tandtråd får du forståelse for, hvad en grundig tandrutine skal indeholde. Det er derudover også muligt at modtage særlige råd og gode idéer til at sikre, at tandrutinen bliver udført hver morgen og hver aften. Dette er også en fordel til forældre, som ønsker sikre, at deres børn lærer en god tandrutine tidligt i livet.

Tandlæge Fadia Mekki
Nørrebrogade 157, 4. th
2200 København N
35 85 82 05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *