Tandpine

Tandpine er ikke blot smerte i tanden, da tandpine ofte er så voldsomt, at det blandt andet medfører spændingshovedpine. Tandpinen kan udvikle sig hurtigt, og tandpinen går desværre sjældent væk af sig selv. Det er derfor vigtigt, at du reagerer med det samme, hvis du oplever tandpine – også selvom, at det kun er i mild grad.  

Sådan dæmper du smerten

Du kan ikke selv løse problemet, der ligger til grund for din tandpine, men du kan dæmpe dit ubehag ved at holde noget køligt mod den kind, hvor tandpinen sidder for at mindske de værste smerter.

Kontakt tandlægen

Det er sjældent en god idé at se tiden an, da tandpinen i langt de fleste tilfælde ikke går væk af sig selv. Jo før du får kontakt til tandlægen, jo hurtigere kan dit tandproblem stoppes. Det gør det muligt for tandlægen at mindske problemets omfang, så det medfører så lidt skade på dine tænder som muligt. I situationer med tandpine er det en stor fordel at være tilknyttet en tilgængelig og akut tandlæge i Århus, som har mulighed for at tilbyde dig en tid samme dag. Så slipper du får at vente unødigt længe med tandpinen og finde årsagen til dine smerter.

Sådan forebygger du selv mod tandpinen

Det er ikke muligt at forebygge alle former for tandpine, da der altid vil være risiko for akutte problemer eller skader på tænderne. Du kan dog heldigvis sikre dig selv mod mange former for tandpine ved at passe godt på dine tænder. Det gør du ved at have en grundig tandpleje i hverdagen, som bør består af to gange daglig tandbørstning samt supplering med tandtråd eller tandstikker én gang dagligt. På den måde får du fjernet de bakterieophobninger, som opstår på dine tænder, og det er netop her, at der er risiko for huller i tænderne eller betændelse i tandkødet, hvis din tandpleje er utilstrækkelig.

Sådan forebygger tandlægen mod tandpine

Din tandlæge hjælper dig også med at forebygge mod tandpine, når – eller hvis – du tager til de regelmæssige tandeftersyn. Tandeftersyn bliver udført med det formål at opdage eventuelle problemer i god tid, så det er muligt at stoppe udviklingen af tandproblemer inden, at de vil kræve større behandlinger. Her er det blandt andet muligt for din forebyggende tandlæge i Århus at opdage et begyndende hul i tanden, men hvis tandlægen først ser dine tænder under et akut tandlægebesøg, så er skaden allerede sket.

Tag altid kontakt til tandlægen

Der er heldigvis hjælp at hente hos din tandlæge, hvis du oplever akut tandpine, men du kan i høj grad undgå tandpinen, hvis du passer godt på dine tænder og passer de regelmæssige tandeftersyn hos din tandlæge.

Tandlægerne Banegårdspladsen
V. Tina Skovlund Nielsen
Banegårdspladsen 10
8000 Århus C
86 13 56 55

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *