usynlig bojle

De fleste mennesker frygter en meget synlig bøjle på tænderne, og af den grund fravælger mange at få rettet de skæve tænder. Alle mennesker, der har skæve tænder, der kan påvirke tændernes sundhed eller give skader på tænderne, bliver opfordret til at få en bøjle på tænderne i barndommen, men ikke alle personer vælger at sige ja til tilbuddet. Hos andre forårsager den skæve tandstilling ingen problemer for deres tænder, men generer på grund af deres udseende. Den gode nyhed er, at alle, der er kede af deres tænder og ikke vil have en synlig bøjle nu kan få rettet tænderne lige med den nye usynlige bøjle ved navn Invisalign.

Continue reading “Kan man få en usynlig bøjle?”

tandlaegeskraek

Tandlægeskræk og nervøsitet i forbindelse med tandlægebesøg er et udbredt problem i alle aldersgrupper. Tandlægeskræk har store konsekvenser for tænderne i form af, at tænderne går glip af de vigtige tandeftersyn, der har til formål at forebygge mod tandproblemer og tandsygdomme. Dette øger desværre risikoen for at udvikle tandproblemer, som kræver akut behandling hos tandlægen, hvilket kan gøre tandlægeskrækken endnu værre. Denne onde cirkel skal brydes, og her bør alle personer med tandlægeskræk vide, at de kan få hjælp til at håndtere angsten og nervøsiteten.   Continue reading “De bedste råd til dig der lider af tandlægeskræk”

ny tandlæge

Af forskellige årsager kan det være nødvendigt at skifte sin nuværende tandlæge ud med en anden. Uanset om det drejer sig om personlige eller praktiske årsager kan du helt selv frit vælge, hvilken klinik du personligt vil være tilknyttet. Du er hverken bundet geografisk eller demografisk til en bestemt tandlæge i landet. Bor du i Lyngby eller omegn, vil en lokal tandlæge i Lyngby være et oplagt valg. Continue reading “Hjælp, jeg skal finde en ny tandlæge!”

Tandbeskytter

Mennesket har kun ét sæt blivende tænder. Det er almen viden, at der derfor skal passes godt på tænderne gennem tandpleje og forebyggende undersøgelser. Det er dog ikke nok, da der desværre også er andre faktorer, som pludselig kan skade tænderne. Et uheldigt fald over kantstenen er svært at forebygge, men det er eksempelvis muligt at forebygge mod tandskader, hvis dine børn eller dig selv dyrker sportsgrene, hvor tænderne er særligt udsatte for skader. Continue reading “Husk tandbeskytteren når du dyrker kontaktsport”

Inman-aligner

En forkert tandstilling, der kan medføre skader på tænderne, vil typisk blive opdaget og behandlet i barndommen. En tandstilling, som kun er til synsmæssig gene, vil ofte ikke blive ændret såfremt, at tandstillingen ikke skader tænderne. Det medfører, at der er nogle personer med skæve tænder, hvor tænderne ikke er bliver rettet lige. Nogle personer elsker deres tænders personlige kendetegn med eksempelvis mellemrum mellem fortænderne, imens andre personer er kede af deres uperfekte tandstilling. Er du en af de personer, som ikke er fuldt ud tilfreds med dit smil? Så skal du vide, at det aldrig er for sent få rettet dine skæve tænder. Continue reading “Det er aldrig for sent at få rettet sine tænder”

tandlaegeklinik

Sunde tænder er vigtige af flere grunde. For at vi kan bearbejde den mad, vi putter munden, er det nødvendigt, at vores tænder yder det indledende arbejde. Hver dag foretager vores tænder et stort stykke arbejde, når de tygger sig igennem et væld af fødevarer.

Men tænder er ikke kun funktionelt vigtige; tænder er tilmed en stor del af vores smil, og sunde tænder er derfor en essentiel faktor i lysten til at smile bredt.

Vil du have et tandsæt, der både er funktionelt og æstetisk i top, må du passe godt på dine tænder hele livet. Du må regelmæssigt gå til eftersyn hos tandlægen og få lavet tandrensninger og andre behandlinger.

Men dette kan være nemmere sagt end gjort.

Mange er nemlig enten nervøse eller decideret bange for at gå til tandlægen – også kaldet tandlægeskræk – hvilket kan være en stor hindring for tændernes sundhed.

Heldigvis kan du selv gøre en aktiv indsats for at få et godt forhold til din tandlæge, og med en behagelig tandlæge nær Søborg, kan du få hjælp til at overkomme frygten. Continue reading “Sådan får du et godt forhold til din tandlæge”

Med den rette børsteteknik er det muligt at få rene tænder og sundt tandkød, så mundhygiejnen kommer i top. Det er dog desværre ikke alle personer, som er klar over, hvor vigtigt den almindelige tandpleje med tandbørstning er. Det er derfor vigtigt at oplyse om den rette børsteteknik, så alle personer får mulighed for at passe godt på deres tænder.

Tandbørster

Det skal der bruges

Til den almindelige tandpleje skal der bruges en tandbørste, tandpasta og tandtråd. De redskaber er til at finde i langt de fleste husholdninger i Danmark. Det er vigtigt, at hvert redskab passer til den enkelte person, som skal benytte det. For at være klar til at udføre den rette børsteteknik anbefaler den rådgivende tandlæge i Århus, at der skal bruges følgende redskaber til at holde tænderne og tandkødet sundt:

  • En tandbørste, som passer i størrelsen, så børsten ikke er for stor. En for stor børste er ikke i stand til at nå de bagerste tænder. Samtidigt skal børsten have bløde børstehår, så den skånsomt kan rense tænderne uden at ridse emaljen. En for hård børste kan ridse emalje, hvilket selvfølgelig skal undgås.
  • Med en korrekt størrelse tandbørste i hånden skal der påføres tandpasta. Der bør vælges en tandpasta med fluor, da fluor forebygger mod huller i tænderne. For store mængder af fluor er dog ikke godt for børn, da det kan svie i maven, hvis det synkes. Der bør af den grund købes en tandpasta, som passer til børn, hvis der altså er børn i hjemmet.
  • Tandtråd eller tandstikker skal også stå klar på badeværelset, da de kan rense de flader mellem tænderne, som tandbørsten ikke kan nå.

Med disse redskaber er der gode forudsætninger for, at børsteteknikken holder både tænder og tandkød rent og sundt.

To minutter to gange dagligt

Alle anbefalinger lyder på, at der skal børstes tænder to gange dagligt i mindst to minutter af gangen. Selve tandbørstningen bør foregå i små og cirkulære cirkler, som gradvist renser tænderne. På den måde er det muligt at gennemgå alle tænderne systematisk i både undermunden og overmunden, så ingen tænder overses. Der bør herefter suppleres med tandtråd eller tandstikker i fladerne mellem tænderne for at undgå bakterieophobninger. Der er risiko for, at der opstår bakterieophobninger, hvis der er tænder, som konsekvent overses. Alle forældre bør hjælpe deres børn med tandbørstningen, så alle tænder med sikkerhed bliver renset grundigt.

Rådgivning i den rette børsteknik

Det er muligt at få hjælp til børsteteknikken gennem en børnevenlig tandlæge nær Risskov, som kan oplære både børn og forældre i den rette børsteteknik. Til de almindelige tandeftersyn vil alle tandlæger også være opmærksomme på, om der er bakterieophobninger, da det kan tyde på manglende tandbørstning i det område. Til de almindelige tandeftersyn vil der typisk blive foretaget en grundig tandrensning for at forbedre mundhygiejnen og tændernes sundhedstilstand. Det giver et godt grundlag for at opretholde den gode mundhygiejne gennem den rette børsteteknik.

Tandlæge Poul Martin Grønnegaard
Skejbycentret
Skelagervej 7-9
8200 Aarhus N
86 10 91 11