Paradentose er en tandlidelse, som opstår grundet tandkødsbetændelse. Tandkødsbetændelsen kan sprede sig, hvor kæbeknoglen i sidste ende kan blive angrebet af betændelsen, hvoraf tænderne er i risiko for at falde ud. Paradentose opleves af mange danskere én til flere gange i livet. Ifølge statistikken bliver helt op til 40% af den danske befolkning ramt af paradentose på et tidspunkt i livet. Det er dog særligt personer fra 40 år og opefter, som bliver ramt af paradentose. Der er heldigvis adskillige forebyggende samt behandlende tiltag, som kan udføres med henblik på at undgå at blive tandløs som konsekvens af paradentose.

Sådan opdager du selv paradentose
Der findes mange forskellige grader af paradentose, men jo før tandlidelsen opdages, jo hurtigere kan der forebygges mod, at tandlidelsen udvikler sig. Du kan selv være opmærksom på ømhed i tandkødet – for eksempelvis under spisning eller under tandbørstning. En blødning fra tandkødet er også tegn på paradentose. Det er dog ikke altid, at disse små symptomer bemærkes i hverdagen, og af den grund er det i langt de fleste tilfælde til de regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen, at den begyndende paradentose opdages.

Sådan kan din tandlæge opdage paradentose
Til de regelmæssige tandeftersyn får din tandlæge god mulighed for at opdage begyndende tandproblemer, herunder blandt andet paradentose. I tilfælde af tegn på paradentose vil din kompetente tandlæge fra Lyngby tilrettelægge en behandlingsplan til dig for at hindre yderligere udvikling af tandlidelsen. Denne behandlingsplan vil blandt andet bestå af en dybdegående rensning af tænderne for at fjerne alt nuværende plak og belægninger, så risikoen for ny betændelse fjernes. Som del af behandlingsplanen vil du også modtage individuel rådgivning om din børsteteknik, så den kan optimeres med henblik på at forebygge mod yderligere paradentose i fremtiden.

Pas godt på dine tænder, og behold dem alle
Det er således muligt at behandle paradentose før, at lidelsen er så slem, at du mister dine tænder. Det er dog altafgørende, at du generelt har en god tandhygiejne, så risikoen for betændelse i mundregionen mindskes. Samtidigt bekræfter de relativt små symptomer på paradentose, at det er vigtigt, at du altid tager til de regelmæssige tandeftersyn. Så har tandlægen mulighed for at opdage de begyndende tandproblemer før, at de bliver et reelt og konsekvensgivende problem. Hvis du ikke allerede er tilknyttet en tandlæge, så bør du hurtigst muligt booke en tid hos den tandundersøgende tandlæge i Virum, hvor du kan sikre dig, at du ikke er på vej til at få paradentose eller andre tandproblemer.

Lyngby Tandplejecenter
Lyngby hovedgade 29, 2 sal
2800 Kgs. Lyngby

www.tandlaegelyngby.dk

Erfaren tandlæge nær Bagsværd

 

Er du lige flyttet til byen? Har du ikke været tilknyttet nogen tandklinik? Er du træt af din nuværende tandlæge? Der kan være flere grunde til, at du har brug for en ny tandlæge i København.

København har mange tandlæger at byde på. Leder du efter en ny tandlæge på Østerbro eller i andre bydele, får du her en række gode råd til, hvad der er værd at have for øje.

5 gode råd når du skal finde en ny tandlæge i København

  1. Besøg forskellige tandklinikker

Alle tandlæger er forskellige. Nogle lægger vægt på at have en klinisk hvid indretning, mens andre i højere grad fokuserer på at skabe en hyggelig atmosfære. Rammerne omkring tandbehandling har stor betydning for din oplevelse af at gå til tandlæge. Derfor bør du vælge en tandklinik, du kan lide at være i. Når du besøger forskellige tandklinikker kan det også være rart at snakke med en eller flere medarbejdere, som kan give dig et indtryk af klinikken.

  1. Vælg en tandlæge du er tryg ved

Når du har været i forskellige klinikker, skal du vælge en tandlæge, du føler dig tryg ved. Tryghed er afgørende for at opnå en god behandling og ikke mindst for at undgå udvikling af tandlægeskræk.

  1. Se på udbuddet af behandlinger

En god tandlæge kan tilbyde netop de behandlinger, du har brug for. Men det er ikke alle tandlæger, der tilbyder alle former for tandbehandling. Ved du, at du i den nærmeste fremtid eksempelvis skal have lavet et implantat, eller ønsker du at få rettet dine tænder, er det en god idé at vælge en tandlæge, som tilbyder dette.

  1. Vælg en tandlæge med akuttider

Knækkede tænder, tandpine og tandskader er forskellige problemer, der alle kræver akut behandling. Ikke desto mindre er det langt fra alle tandlæger, der tilbyder akuttider. Af denne grund bør du altid undersøge, om en tandklinik tilbyder akut behandling. En akut tandlæge på Østerbro vil behandle dine tandproblemer, når du har brug for det, så du ikke plages unødigt af smerter og gener.

  1. Overvej afstanden til dit hjem

Det kan være en god idé at vælge en tandlæge, som har klinik tæt på det sted, du bor. Mange synes det er mere overskueligt at overholde de regelmæssige tandlægeaftaler, når det ikke kræver lang transporttid. Jo kortere afstanden er til din tandlæge, desto mere tilbøjelig er du til at passe godt på dine tænder.

Svaneklinikken
Østerbrogade 148
2100 København Ø
39 29 47 41

Links:
http://svaneklinikken.dk/
http://svaneklinikken.dk/akut

tandlaegeklinik

Sunde tænder er vigtige af flere grunde. For at vi kan bearbejde den mad, vi putter munden, er det nødvendigt, at vores tænder yder det indledende arbejde. Hver dag foretager vores tænder et stort stykke arbejde, når de tygger sig igennem et væld af fødevarer.

Men tænder er ikke kun funktionelt vigtige; tænder er tilmed en stor del af vores smil, og sunde tænder er derfor en essentiel faktor i lysten til at smile bredt.

Vil du have et tandsæt, der både er funktionelt og æstetisk i top, må du passe godt på dine tænder hele livet. Du må regelmæssigt gå til eftersyn hos tandlægen og få lavet tandrensninger og andre behandlinger.

Men dette kan være nemmere sagt end gjort.

Mange er nemlig enten nervøse eller decideret bange for at gå til tandlægen – også kaldet tandlægeskræk – hvilket kan være en stor hindring for tændernes sundhed.

Heldigvis kan du selv gøre en aktiv indsats for at få et godt forhold til din tandlæge, og med en behagelig tandlæge nær Søborg, kan du få hjælp til at overkomme frygten. Continue reading “Sådan får du et godt forhold til din tandlæge”