Dette spørgsmål stiller mange patienter både sig selv og deres tandlæge, når de står over for en rodbehandling. Det er helt naturligt at ville undgå smerter, men dog frygter nogle mennesker smerter i så høj en grad, at det leder til frygt i forbindelse med tandlægebesøg.

Heldigvis kan rodbehandlinger i dag foretages smertefrit, og får du lavet en rodbehandling hos en dygtig tandlæge i Køge, kan du se frem til en rolig behandling uden smerter.

Vejen til smertefri rodbehandling

Når en rodbehandling ikke gør ondt, skyldes det, at langt størstedelen af alle tandlæger tilbyder bedøvelse i forbindelse med behandling.

Bedøvelse lægges med en tynd nål, inden behandlingen går i gang. Det kan give et lille prik og en strammende fornemmelse, når bedøvelsen gives, men dette er den eneste smertepåvirkning, du vil mærke under hele processen. Bedøvelsen medvirker ikke alene til, at du undgår smerter, men også til at der skabes et godt arbejdsmiljø for tandlægen, så behandlingen forløber så effektivt og hurtigt som muligt.

Hvis du af den ene eller anden grund ikke kan få almindelig lokalbedøvelse, kan du drøfte alternative former for smertelindring med din tandlæge.

Effektivt behandlingsudstyr

Men bedøvelse er ikke ene om at sikre dig en smertefri behandling. Moderne udstyr og behandlingsteknikker medvirker nemlig til at gøre behandlingsprocessen så optimal som mulig.

En rodbehandling indledes altid med at tage røntgenbilleder, og da røntgenteknikken er præcis og overbliksskabende, hjælper denne teknik din tandlæge med at indkredse behandlingsbehovets omfang.

Under selve behandlingen benytter tandlægen sig af rodfile, som er de instrumenter, der fjerner og udrenser for bakterier. Med en helt særlig udformning er disse rodfile så tynde, at de kan gå ned i rodkanalen og effektivt fjerne bakterier. Rodfile findes i forskellige tykkelser, og hvilken størrelse, der skal bruges til din rodbehandling, bestemmes på baggrund af røntgenbilleder.

Dagene efter behandling

Når du får bedøvelse ved en rodbehandling, undgår du smerter, mens behandlingen står på. Dog er det almindeligt at opleve lettere smerter eller ubehag, når bedøvelsen fortager sig i timerne efter endt behandling. Disse smerter kan holdes nede med almindelige smertestillende tabletter.

Da en rodbehandling indebærer en udboring af tanden samt arbejde i og omkring tandnerven, er det naturligt, at den pågældende tand vil være påvirket i dagene efter behandlingen. Smerterne vil gå over i ømhed inden for et par dage. Tiltager smerten i tanden, bør du altid kontakte din tandlæge.

Tandlægehuset Køge
Bjerggade 7
4600 Køge
56 65 14 04

Links:
http://koegetand.dk/
http://koegetand.dk/behandlinger/rodbehandling

Tandlægeskræk

Mange personer i Danmark oplever ubehag, nervøsitet eller angst i forbindelse med tandlægebesøg. Hele 30% af den danske befolkningen oplever ubehag før og under tandlægebesøg. 10% af den danske befolkningen oplever ubehaget i så høj en grad, at der er tale om tandlægeskræk. Det er personer i alle aldre, som oplever problemer med tandlægeskræk og derfor bør alle disse personer vide, at de kan slippe af med deres tandlægeskræk uanset alder.

Følgende råd om tandlægeskræk er relevant for alle personer, som oplever ubehag, nervøsitet eller angst ved tandlægebesøg i enten mild eller høj grad. Continue reading “Så mange lider af tandlægeskræk i Danmark”

Brug for ny tandlæge

Det er ikke altid, folk kan finde ud af at skifte tandlæge, men ofte kan det være en god idé. Mange mennesker er utilfredse med deres tandlæge, men ofte vælger de at ’glemme’ at gå til regelmæssigt tjek hos tandlægen for at undgå det af den vej, i stedet for at skifte til en ny tandlæge. Har du overvejet, om du bør skifte tandlæge? Her er tre tegn på, at du nok bør finde dig en ny tandlæge i stedet for den gamle.

Continue reading “Tre tegn på at du har brug for en ny tandlæge”

tandlaegeskraek

Tandlægeskræk og nervøsitet i forbindelse med tandlægebesøg er et udbredt problem i alle aldersgrupper. Tandlægeskræk har store konsekvenser for tænderne i form af, at tænderne går glip af de vigtige tandeftersyn, der har til formål at forebygge mod tandproblemer og tandsygdomme. Dette øger desværre risikoen for at udvikle tandproblemer, som kræver akut behandling hos tandlægen, hvilket kan gøre tandlægeskrækken endnu værre. Denne onde cirkel skal brydes, og her bør alle personer med tandlægeskræk vide, at de kan få hjælp til at håndtere angsten og nervøsiteten.   Continue reading “De bedste råd til dig der lider af tandlægeskræk”

tandlaegeklinik

Sunde tænder er vigtige af flere grunde. For at vi kan bearbejde den mad, vi putter munden, er det nødvendigt, at vores tænder yder det indledende arbejde. Hver dag foretager vores tænder et stort stykke arbejde, når de tygger sig igennem et væld af fødevarer.

Men tænder er ikke kun funktionelt vigtige; tænder er tilmed en stor del af vores smil, og sunde tænder er derfor en essentiel faktor i lysten til at smile bredt.

Vil du have et tandsæt, der både er funktionelt og æstetisk i top, må du passe godt på dine tænder hele livet. Du må regelmæssigt gå til eftersyn hos tandlægen og få lavet tandrensninger og andre behandlinger.

Men dette kan være nemmere sagt end gjort.

Mange er nemlig enten nervøse eller decideret bange for at gå til tandlægen – også kaldet tandlægeskræk – hvilket kan være en stor hindring for tændernes sundhed.

Heldigvis kan du selv gøre en aktiv indsats for at få et godt forhold til din tandlæge, og med en behagelig tandlæge nær Søborg, kan du få hjælp til at overkomme frygten. Continue reading “Sådan får du et godt forhold til din tandlæge”