Det er meget individuelt, hvornår man føler et behov for at bestille en akut tandlægetid – men uanset, hvordan man vender og drejer det, er tandsmerte noget så ubehageligt, og det er derfor ikke noget, man skal gå med i for lang tid.

Smerte i tænderne kan være opstået af flere forskellige årsager. Det kan for eksempel være ved betændelse i tandkødet, hvilket i sig selv lyder uskyldigt nok, men undervurder det endelig ikke, da betændelse i tandkødet kan være begyndelsen på paradentose, også kendt som de løse tænders sygdom. Paradentose er en alvorlig sygdom i munden, og skal helst behandles med det samme, så en erfaren og kyndig tandlæge på Nørreport kan forhindre yderligere udvikling af betændelsen. Oplever man derfor smerte i tandkødet, eller ved man med sikkerhed, at man har betændelse i tandkødet, skal man kontakte en tandlæge hurtigst muligt.

En anden årsag til smerter i munden kan være en tandbyld. En tandbyld opstår når der dannes en samling af bakterier, og vil i løbet af nogle få dage vokse sig stor. Hvis man oplever en tandbyld, eller har man mistanke om en tandbyld, skal man endelig booke en akut tid hos en kompetent tandlæge i København, da tandbylden skal drænes for betændelse. Bliver tandbylden ikke drænet og fjernet, vil denne nemlig komme igen. Tandbylder ses ofte ved frembrud af tænder – det vil sige, hvis en visdomstand er ved at vokse frem, men der ikke er plads til den i kæben, så vil der være en risiko for, at der dannes en tandbyld.

Der kan også være mange andre årsager til smerte i munden og tænderne: Rodbetændelse, tandfrembrud, hvis man er stødt på noget med kæben, huller og mange flere ting.

Skulle der være lidt ventetid, før tandlægen har mulighed for konsultation, kan man selv gøre lidt for at lindre smerten. Foruden smertestillende som Panodiler, kan man rense munden i varmt vand eller forsøge at fjerne madrester mellem tænderne – dette kan nemlig sidde og danne et tryk mellem tænderne og tandkødet. Man kan også forsøge sig med is eller et koldt omslag, for at mindske hævelsen eller for at forbygge en hævelse – kulden kan også nogle gange virke lettere bedøvende.

Uanset hvad smerten end måtte være, skal man endelige ikke tøve med at kontakte en tandlæge. Ring derfor til en dygtig tandlæge, forklar situationen og smerterne, og så vil denne hjælpe dig hurtigst muligt.

www.kbhtand.dk

www.kbhtand.dk/akutbehandling/

 

Tandlægerne ved Nørreport I/S

Nørre Voldgade 27

1358 København K

33 15 35 30

Er du lige flyttet til byen? Har du ikke været tilknyttet nogen tandklinik? Er du træt af din nuværende tandlæge? Der kan være flere grunde til, at du har brug for en ny tandlæge i København.

København har mange tandlæger at byde på. Leder du efter en ny tandlæge på Østerbro eller i andre bydele, får du her en række gode råd til, hvad der er værd at have for øje.

5 gode råd når du skal finde en ny tandlæge i København

  1. Besøg forskellige tandklinikker

Alle tandlæger er forskellige. Nogle lægger vægt på at have en klinisk hvid indretning, mens andre i højere grad fokuserer på at skabe en hyggelig atmosfære. Rammerne omkring tandbehandling har stor betydning for din oplevelse af at gå til tandlæge. Derfor bør du vælge en tandklinik, du kan lide at være i. Når du besøger forskellige tandklinikker kan det også være rart at snakke med en eller flere medarbejdere, som kan give dig et indtryk af klinikken.

  1. Vælg en tandlæge du er tryg ved

Når du har været i forskellige klinikker, skal du vælge en tandlæge, du føler dig tryg ved. Tryghed er afgørende for at opnå en god behandling og ikke mindst for at undgå udvikling af tandlægeskræk.

  1. Se på udbuddet af behandlinger

En god tandlæge kan tilbyde netop de behandlinger, du har brug for. Men det er ikke alle tandlæger, der tilbyder alle former for tandbehandling. Ved du, at du i den nærmeste fremtid eksempelvis skal have lavet et implantat, eller ønsker du at få rettet dine tænder, er det en god idé at vælge en tandlæge, som tilbyder dette.

  1. Vælg en tandlæge med akuttider

Knækkede tænder, tandpine og tandskader er forskellige problemer, der alle kræver akut behandling. Ikke desto mindre er det langt fra alle tandlæger, der tilbyder akuttider. Af denne grund bør du altid undersøge, om en tandklinik tilbyder akut behandling. En akut tandlæge på Østerbro vil behandle dine tandproblemer, når du har brug for det, så du ikke plages unødigt af smerter og gener.

  1. Overvej afstanden til dit hjem

Det kan være en god idé at vælge en tandlæge, som har klinik tæt på det sted, du bor. Mange synes det er mere overskueligt at overholde de regelmæssige tandlægeaftaler, når det ikke kræver lang transporttid. Jo kortere afstanden er til din tandlæge, desto mere tilbøjelig er du til at passe godt på dine tænder.

Svaneklinikken
Østerbrogade 148
2100 København Ø
39 29 47 41

Links:
http://svaneklinikken.dk/
http://svaneklinikken.dk/akut

 

Dette spørgsmål stiller mange patienter både sig selv og deres tandlæge, når de står over for en rodbehandling. Det er helt naturligt at ville undgå smerter, men dog frygter nogle mennesker smerter i så høj en grad, at det leder til frygt i forbindelse med tandlægebesøg.

Heldigvis kan rodbehandlinger i dag foretages smertefrit, og får du lavet en rodbehandling hos en dygtig tandlæge i Køge, kan du se frem til en rolig behandling uden smerter.

Vejen til smertefri rodbehandling

Når en rodbehandling ikke gør ondt, skyldes det, at langt størstedelen af alle tandlæger tilbyder bedøvelse i forbindelse med behandling.

Bedøvelse lægges med en tynd nål, inden behandlingen går i gang. Det kan give et lille prik og en strammende fornemmelse, når bedøvelsen gives, men dette er den eneste smertepåvirkning, du vil mærke under hele processen. Bedøvelsen medvirker ikke alene til, at du undgår smerter, men også til at der skabes et godt arbejdsmiljø for tandlægen, så behandlingen forløber så effektivt og hurtigt som muligt.

Hvis du af den ene eller anden grund ikke kan få almindelig lokalbedøvelse, kan du drøfte alternative former for smertelindring med din tandlæge.

Effektivt behandlingsudstyr

Men bedøvelse er ikke ene om at sikre dig en smertefri behandling. Moderne udstyr og behandlingsteknikker medvirker nemlig til at gøre behandlingsprocessen så optimal som mulig.

En rodbehandling indledes altid med at tage røntgenbilleder, og da røntgenteknikken er præcis og overbliksskabende, hjælper denne teknik din tandlæge med at indkredse behandlingsbehovets omfang.

Under selve behandlingen benytter tandlægen sig af rodfile, som er de instrumenter, der fjerner og udrenser for bakterier. Med en helt særlig udformning er disse rodfile så tynde, at de kan gå ned i rodkanalen og effektivt fjerne bakterier. Rodfile findes i forskellige tykkelser, og hvilken størrelse, der skal bruges til din rodbehandling, bestemmes på baggrund af røntgenbilleder.

Dagene efter behandling

Når du får bedøvelse ved en rodbehandling, undgår du smerter, mens behandlingen står på. Dog er det almindeligt at opleve lettere smerter eller ubehag, når bedøvelsen fortager sig i timerne efter endt behandling. Disse smerter kan holdes nede med almindelige smertestillende tabletter.

Da en rodbehandling indebærer en udboring af tanden samt arbejde i og omkring tandnerven, er det naturligt, at den pågældende tand vil være påvirket i dagene efter behandlingen. Smerterne vil gå over i ømhed inden for et par dage. Tiltager smerten i tanden, bør du altid kontakte din tandlæge.

Tandlægehuset Køge
Bjerggade 7
4600 Køge
56 65 14 04

Links:
http://koegetand.dk/
http://koegetand.dk/behandlinger/rodbehandling

tandtekniker

Som tandlæge har du mulighed for at fordybe dig i et bestemt område eller en speciel slags behandling. Dette er netop tilfældet med en tandtekniker, som har specialiseret sig i tandproteser, så du kan få et perfekt og velfungerende tandsæt.

Tandteknikeren ordner dine knækkede tænder

Mange personer døjer desværre med én eller flere knækkede tænder. Manglen på et fuldt tandsæt har fysiske konsekvenser på blandt andet din tyggefunktion samtidigt med, at der i høj grad også kan være psykiske konsekvenser med bl.a. dårligt selvværd på grund af de manglende tænder til at gøre smilet fuldendt og flot. Af både fysiske og psykiske årsager bør du kontakte en tandtekniker og tandlæge fra Aalborg, som har stor erfaring i at udvikle tandproteser til at erstatte knækkede tænder, hvis du ønsker et komplet og flot tandsæt. Her er tandteknikeren din nye bedste ven.

Fra grim sølvplombe til naturlig protese

Førhen fravalgte mange personer at få indsat en erstatning for de knækkede tænder, da det var knapt så attraktivt at få erstattet tanden med sølv eller andet materiale, som var synligt for omverdenen. I dag er dette heldigvis ikke tilfældet længere, da det nu er muligt at fremstille naturlige tandproteser, som ligner dine andre tænder, så du kan undgå både de fysiske og psykiske konsekvenser, hvis du skader én eller flere tænder.

Typer af proteser

Der eksisterer to typer af proteser, som benyttes i dag. Delprotesen henvender sig til personer, som stadig har tænder tilbage i munden, så bøjlen fra delprotesen kan sættes fast på de andre tænder. Helprotesen henvender sig derimod til de personer, som har mistet alle tænder. Helprotesen er også det bedste for valg for personer med få tænder tilbage, som er i meget dårlig stand. I de situationer er det bedre at slippe helt af med de sidste tænder i dårlig stand, så der i stedet kan laves en helprotese fra start af. Helprotesen holdes fast via din gane og fungerer, som var det dine egne tænder.

Find en tandtekniker nær dig

Har du allerede mistet mange tænder, eller er flere af dem blot i dårlig stand? Tænder af dårlig kvalitet er hverken flotte eller funktionelle, og du bør derfor overveje om en tandprotese er noget for dig. Jo længere du venter, jo større konsekvenser når der at opstå – både hvad angår fysiske og psykiske konsekvenser. I forbindelse med det regelmæssige tandeftersyn eller ved kontakt til din tandlæge kan du undersøge mulighederne for en tandprotese til dig. Det er desværre ikke alle tandlægeklinikker, som har en fast tandtekniker tilknyttet. Hvis ikke din nuværende tandlæge er uddannet tandtekniker, kan din nuværende tandlæge højst sandsynligt henvise dig til en specialiseret tandtekniker i Aalborg eller i din nærmeste by, så du hurtigt kan få funktionelle og flotte tænder.

 

Tandlægerne Nørregade 19

Nørregade 19

9000 Aalborg

Kost og tandsundhed

Rigtig mange forbinder et sundt tandsæt med regelmæssig og korrekt tandbørstning. Korrekt tandbørsteteknik har en afgørende effekt på, hvor sunde dine tænder er, samtidig er det veldokumenteret, at en korrekt og sund kost har lige så stor effekt på dine tænder og mundhygiejne. Nedenfor giver vi dig informationer og beskriver sammenhæng mellem det du indtager, og hvor sunde dine tænder er. Der findes adskillige dygtige tandlæger i Nykøbing Falster, så bor du i nærheden, og har brug for yderligere informationer kan du med fordel kontakte en tandlæge og forhøre dig.

Hvad bør du undgå?

Når det kommer til et sundt tandsæt og kost, så er tommelfingerreglen at undgå søde og syrlige mad- og drikkevarer. Disse skader dine tænder mest i den korte og lange bane. Prøv så vidt muligt at undgå drikke som juice og sodavand samt fødevarer som slik og kager. Disse mad- og drikkevarers bakterier bliver omdannet til syre og kan derfor forårsage skader på dine tænder. Hvis du skulle indtage fx juice, eller kager, så er det grundlæggende at skylle munden efterfølgende. Hvis ikke man får skyllet munden, så kan man risikere, at bakterierne bliver og at huller i tænderne udvikler sig til større diagnoser, som nerveskader. Hvis sukkeret og syren sætter sig et sted, hvor man ikke kan komme ind med tandbørsten, så vil tandbørstning ikke hjælpe. Derfor er de ovenstående kostråd helt fundamentale for et sundt tandsæt. Hvis man alligevel ikke kan holde sig væk fra søde og syrlige fødevarer, så kan man minimere skaden ved enten at indtage det med et måltid, eller drikke juice med et sugerør.

Hvad bør du spise og drikke mere af?

Udover grøntsager og frugt, så er fuldkornsprodukter helt grundlæggende, hvis du gerne vil have sunde tænder. Grunden til dette er, at fuldkornsprodukter hjælper til at modstå betændelse i tandkødet og paradentose. Fødevarer med et højt indhold af fuldkorn hjælper fordi, at den mekaniske proces ved at tygge grove fødevarer hjælper udrensningen i munden og tænderne og på den måde kan man plak, som vil kunne føre til mere skadelige diagnoser. Blødere fødevarer har den omvendte effekt og har det med at sætte sig i tænderne – det kunne fx være vingummi, som både sætter sig fast, men klistrer også. Frugt og grøntsager indeholder både mineraler og vitaminer, som er noget af det vigtigste, når man kigger på et sundt tandsæt. Derfor bør du spise mere af det. Selvom mange frugter har et højt indhold af syre, så det det et godt alternativ til andre syrlige og søde ting. For at minimere syreskader, så bør du rense munden efter syrlige fødevarer, uanset om det er frugt, eller drikkevarer. For mere information kan du tage en snak med din egen tandlæge, og forhøre dig nærmere. Hvis du er på udkig efter en ny tandlæge, så findes der rigtige mange dygtige tandlæger i Sundby, som du kan slå op og kontakte over nettet.

 

 

guldborgSUND TAND

Tværgade 4

4800 Nykøbing Falster

54 85 01 92