Er du lige flyttet til byen? Har du ikke været tilknyttet nogen tandklinik? Er du træt af din nuværende tandlæge? Der kan være flere grunde til, at du har brug for en ny tandlæge i København.

København har mange tandlæger at byde på. Leder du efter en ny tandlæge på Østerbro eller i andre bydele, får du her en række gode råd til, hvad der er værd at have for øje.

5 gode råd når du skal finde en ny tandlæge i København

  1. Besøg forskellige tandklinikker

Alle tandlæger er forskellige. Nogle lægger vægt på at have en klinisk hvid indretning, mens andre i højere grad fokuserer på at skabe en hyggelig atmosfære. Rammerne omkring tandbehandling har stor betydning for din oplevelse af at gå til tandlæge. Derfor bør du vælge en tandklinik, du kan lide at være i. Når du besøger forskellige tandklinikker kan det også være rart at snakke med en eller flere medarbejdere, som kan give dig et indtryk af klinikken.

  1. Vælg en tandlæge du er tryg ved

Når du har været i forskellige klinikker, skal du vælge en tandlæge, du føler dig tryg ved. Tryghed er afgørende for at opnå en god behandling og ikke mindst for at undgå udvikling af tandlægeskræk.

  1. Se på udbuddet af behandlinger

En god tandlæge kan tilbyde netop de behandlinger, du har brug for. Men det er ikke alle tandlæger, der tilbyder alle former for tandbehandling. Ved du, at du i den nærmeste fremtid eksempelvis skal have lavet et implantat, eller ønsker du at få rettet dine tænder, er det en god idé at vælge en tandlæge, som tilbyder dette.

  1. Vælg en tandlæge med akuttider

Knækkede tænder, tandpine og tandskader er forskellige problemer, der alle kræver akut behandling. Ikke desto mindre er det langt fra alle tandlæger, der tilbyder akuttider. Af denne grund bør du altid undersøge, om en tandklinik tilbyder akut behandling. En akut tandlæge på Østerbro vil behandle dine tandproblemer, når du har brug for det, så du ikke plages unødigt af smerter og gener.

  1. Overvej afstanden til dit hjem

Det kan være en god idé at vælge en tandlæge, som har klinik tæt på det sted, du bor. Mange synes det er mere overskueligt at overholde de regelmæssige tandlægeaftaler, når det ikke kræver lang transporttid. Jo kortere afstanden er til din tandlæge, desto mere tilbøjelig er du til at passe godt på dine tænder.

Svaneklinikken
Østerbrogade 148
2100 København Ø
39 29 47 41

Links:
http://svaneklinikken.dk/
http://svaneklinikken.dk/akut

Lokal tandlæge

En tandlæge har til formål at undersøge dine tænder og tandkød samt supplere med behandlinger, hvis dette er nødvendigt. Tandlæger har dog på trods af samme formål forskellige interesseområder, hvilket er afgørende for din oplevelse hos tandlægen. Du kan af den grund med fordel overveje hvilke aspekter, som du prioriterer højt, når du skal have undersøgt eller behandlet dine tænder hos tandlægen. De følgende aspekter bør du overveje, hvis du skal kigge efter en ny tandlæge:

Kig efter en tandlæge i nærområdet

Som med mange andre situationer er det som altid en praktisk fordel at have en lokal tandlæge på Amagerbrogade eller i dit nærområde, så du let kan transportere dig derhen. Den korte afstand fra dit hjem til tandlægen gør det mere overskueligt at tage til de regelmæssige tandeftersyn, som aldrig bør nedprioriteres. Den korte afstand er også en fordel, hvis du har fået smertestillende efter en tandbehandling eller, hvis du pludseligt får tandsmerter, hvor du har brug for at komme akut til tandlægen.

Find en fleksibel tandlæge

Med en fleksibel tandlæge er det lettere at finde en tandlægetid, som passer til din travle hverdag. Det gør det også lettere for dig at tage til de regelmæssige tandeftersyn til tiden, så tandeftersynene ikke konstant bliver udsat på grund af fastsatte tidspunkter, som ikke passer dig. Hos størstedelen af tandlæger kan du bestille tandlægetid over telefonen, men flere og flere tandlæger er også begyndt at få et online bestillingssystem, så du selv kan bestille den tid, som passer dig bedst. I den forbindelse er det også en god idé at undersøge, om tandlægen tilbyder akutte tandlægetider, hvis der skulle opstå situationer, hvor tandlægehjælp behøves med det samme. De akutte tidsbestillinger foregår dog typisk telefonisk.

Vælg en personlig tandlæge

Nogle tandlæger er tilknyttet en tandlægeklinik med flere tandlæger, mens andre tandlæger har deres egen tandlægeklinik. Alle tandlæger, som undersøger dine tænder, vil naturligvis have fået viden om dine tænders tilstand og tidligere sygdomshistorie. For tryghedens skyld vælger mange tandlægepatienter at blive tilknyttet en personlig tandlæge, så du kender den tandlæge, som skal undersøge dine tænder hver gang. Det er især en fordel for tandlægepatienter med tandlægeskræk at blive vælge den tillidsfulde tandlæge nær Christianshavn, som gør en ære ude at opbygge et troværdig samarbejde med dig som tandlægepatient.

Søg efter en tandlæge til dit særlige behov

De generelle aspekter bør være på plads, når du indskrænker din søgning efter en ny tandlæge. Som det sidste aspekt i overvejningen bør du lede efter en tandlæge, der er specialiseret i de områder, som du muligvis har ekstra behov for. Det kan dreje sig om en specifik tandsygdom, et ønske om tandblegning eller et helt tredje aspekt, hvor du bør lave den endelig udvælgelse af din nye tandlæge på baggrund af dine særlige behov og ønsker.

Tandlægerne No. 68 ApS
Amagerbrogade 68
2300 København S
32 54 56 74