Det er meget individuelt, hvornår man føler et behov for at bestille en akut tandlægetid – men uanset, hvordan man vender og drejer det, er tandsmerte noget så ubehageligt, og det er derfor ikke noget, man skal gå med i for lang tid.

Smerte i tænderne kan være opstået af flere forskellige årsager. Det kan for eksempel være ved betændelse i tandkødet, hvilket i sig selv lyder uskyldigt nok, men undervurder det endelig ikke, da betændelse i tandkødet kan være begyndelsen på paradentose, også kendt som de løse tænders sygdom. Paradentose er en alvorlig sygdom i munden, og skal helst behandles med det samme, så en erfaren og kyndig tandlæge på Nørreport kan forhindre yderligere udvikling af betændelsen. Oplever man derfor smerte i tandkødet, eller ved man med sikkerhed, at man har betændelse i tandkødet, skal man kontakte en tandlæge hurtigst muligt.

En anden årsag til smerter i munden kan være en tandbyld. En tandbyld opstår når der dannes en samling af bakterier, og vil i løbet af nogle få dage vokse sig stor. Hvis man oplever en tandbyld, eller har man mistanke om en tandbyld, skal man endelig booke en akut tid hos en kompetent tandlæge i København, da tandbylden skal drænes for betændelse. Bliver tandbylden ikke drænet og fjernet, vil denne nemlig komme igen. Tandbylder ses ofte ved frembrud af tænder – det vil sige, hvis en visdomstand er ved at vokse frem, men der ikke er plads til den i kæben, så vil der være en risiko for, at der dannes en tandbyld.

Der kan også være mange andre årsager til smerte i munden og tænderne: Rodbetændelse, tandfrembrud, hvis man er stødt på noget med kæben, huller og mange flere ting.

Skulle der være lidt ventetid, før tandlægen har mulighed for konsultation, kan man selv gøre lidt for at lindre smerten. Foruden smertestillende som Panodiler, kan man rense munden i varmt vand eller forsøge at fjerne madrester mellem tænderne – dette kan nemlig sidde og danne et tryk mellem tænderne og tandkødet. Man kan også forsøge sig med is eller et koldt omslag, for at mindske hævelsen eller for at forbygge en hævelse – kulden kan også nogle gange virke lettere bedøvende.

Uanset hvad smerten end måtte være, skal man endelige ikke tøve med at kontakte en tandlæge. Ring derfor til en dygtig tandlæge, forklar situationen og smerterne, og så vil denne hjælpe dig hurtigst muligt.

www.kbhtand.dk

www.kbhtand.dk/akutbehandling/

 

Tandlægerne ved Nørreport I/S

Nørre Voldgade 27

1358 København K

33 15 35 30

Er du lige flyttet til byen? Har du ikke været tilknyttet nogen tandklinik? Er du træt af din nuværende tandlæge? Der kan være flere grunde til, at du har brug for en ny tandlæge i København.

København har mange tandlæger at byde på. Leder du efter en ny tandlæge på Østerbro eller i andre bydele, får du her en række gode råd til, hvad der er værd at have for øje.

5 gode råd når du skal finde en ny tandlæge i København

 1. Besøg forskellige tandklinikker

Alle tandlæger er forskellige. Nogle lægger vægt på at have en klinisk hvid indretning, mens andre i højere grad fokuserer på at skabe en hyggelig atmosfære. Rammerne omkring tandbehandling har stor betydning for din oplevelse af at gå til tandlæge. Derfor bør du vælge en tandklinik, du kan lide at være i. Når du besøger forskellige tandklinikker kan det også være rart at snakke med en eller flere medarbejdere, som kan give dig et indtryk af klinikken.

 1. Vælg en tandlæge du er tryg ved

Når du har været i forskellige klinikker, skal du vælge en tandlæge, du føler dig tryg ved. Tryghed er afgørende for at opnå en god behandling og ikke mindst for at undgå udvikling af tandlægeskræk.

 1. Se på udbuddet af behandlinger

En god tandlæge kan tilbyde netop de behandlinger, du har brug for. Men det er ikke alle tandlæger, der tilbyder alle former for tandbehandling. Ved du, at du i den nærmeste fremtid eksempelvis skal have lavet et implantat, eller ønsker du at få rettet dine tænder, er det en god idé at vælge en tandlæge, som tilbyder dette.

 1. Vælg en tandlæge med akuttider

Knækkede tænder, tandpine og tandskader er forskellige problemer, der alle kræver akut behandling. Ikke desto mindre er det langt fra alle tandlæger, der tilbyder akuttider. Af denne grund bør du altid undersøge, om en tandklinik tilbyder akut behandling. En akut tandlæge på Østerbro vil behandle dine tandproblemer, når du har brug for det, så du ikke plages unødigt af smerter og gener.

 1. Overvej afstanden til dit hjem

Det kan være en god idé at vælge en tandlæge, som har klinik tæt på det sted, du bor. Mange synes det er mere overskueligt at overholde de regelmæssige tandlægeaftaler, når det ikke kræver lang transporttid. Jo kortere afstanden er til din tandlæge, desto mere tilbøjelig er du til at passe godt på dine tænder.

Svaneklinikken
Østerbrogade 148
2100 København Ø
39 29 47 41

Links:
http://svaneklinikken.dk/
http://svaneklinikken.dk/akut

 

Dette spørgsmål stiller mange patienter både sig selv og deres tandlæge, når de står over for en rodbehandling. Det er helt naturligt at ville undgå smerter, men dog frygter nogle mennesker smerter i så høj en grad, at det leder til frygt i forbindelse med tandlægebesøg.

Heldigvis kan rodbehandlinger i dag foretages smertefrit, og får du lavet en rodbehandling hos en dygtig tandlæge i Køge, kan du se frem til en rolig behandling uden smerter.

Vejen til smertefri rodbehandling

Når en rodbehandling ikke gør ondt, skyldes det, at langt størstedelen af alle tandlæger tilbyder bedøvelse i forbindelse med behandling.

Bedøvelse lægges med en tynd nål, inden behandlingen går i gang. Det kan give et lille prik og en strammende fornemmelse, når bedøvelsen gives, men dette er den eneste smertepåvirkning, du vil mærke under hele processen. Bedøvelsen medvirker ikke alene til, at du undgår smerter, men også til at der skabes et godt arbejdsmiljø for tandlægen, så behandlingen forløber så effektivt og hurtigt som muligt.

Hvis du af den ene eller anden grund ikke kan få almindelig lokalbedøvelse, kan du drøfte alternative former for smertelindring med din tandlæge.

Effektivt behandlingsudstyr

Men bedøvelse er ikke ene om at sikre dig en smertefri behandling. Moderne udstyr og behandlingsteknikker medvirker nemlig til at gøre behandlingsprocessen så optimal som mulig.

En rodbehandling indledes altid med at tage røntgenbilleder, og da røntgenteknikken er præcis og overbliksskabende, hjælper denne teknik din tandlæge med at indkredse behandlingsbehovets omfang.

Under selve behandlingen benytter tandlægen sig af rodfile, som er de instrumenter, der fjerner og udrenser for bakterier. Med en helt særlig udformning er disse rodfile så tynde, at de kan gå ned i rodkanalen og effektivt fjerne bakterier. Rodfile findes i forskellige tykkelser, og hvilken størrelse, der skal bruges til din rodbehandling, bestemmes på baggrund af røntgenbilleder.

Dagene efter behandling

Når du får bedøvelse ved en rodbehandling, undgår du smerter, mens behandlingen står på. Dog er det almindeligt at opleve lettere smerter eller ubehag, når bedøvelsen fortager sig i timerne efter endt behandling. Disse smerter kan holdes nede med almindelige smertestillende tabletter.

Da en rodbehandling indebærer en udboring af tanden samt arbejde i og omkring tandnerven, er det naturligt, at den pågældende tand vil være påvirket i dagene efter behandlingen. Smerterne vil gå over i ømhed inden for et par dage. Tiltager smerten i tanden, bør du altid kontakte din tandlæge.

Tandlægehuset Køge
Bjerggade 7
4600 Køge
56 65 14 04

Links:
http://koegetand.dk/
http://koegetand.dk/behandlinger/rodbehandling

tandtekniker

Som tandlæge har du mulighed for at fordybe dig i et bestemt område eller en speciel slags behandling. Dette er netop tilfældet med en tandtekniker, som har specialiseret sig i tandproteser, så du kan få et perfekt og velfungerende tandsæt.

Tandteknikeren ordner dine knækkede tænder

Mange personer døjer desværre med én eller flere knækkede tænder. Manglen på et fuldt tandsæt har fysiske konsekvenser på blandt andet din tyggefunktion samtidigt med, at der i høj grad også kan være psykiske konsekvenser med bl.a. dårligt selvværd på grund af de manglende tænder til at gøre smilet fuldendt og flot. Af både fysiske og psykiske årsager bør du kontakte en tandtekniker og tandlæge fra Aalborg, som har stor erfaring i at udvikle tandproteser til at erstatte knækkede tænder, hvis du ønsker et komplet og flot tandsæt. Her er tandteknikeren din nye bedste ven.

Fra grim sølvplombe til naturlig protese

Førhen fravalgte mange personer at få indsat en erstatning for de knækkede tænder, da det var knapt så attraktivt at få erstattet tanden med sølv eller andet materiale, som var synligt for omverdenen. I dag er dette heldigvis ikke tilfældet længere, da det nu er muligt at fremstille naturlige tandproteser, som ligner dine andre tænder, så du kan undgå både de fysiske og psykiske konsekvenser, hvis du skader én eller flere tænder.

Typer af proteser

Der eksisterer to typer af proteser, som benyttes i dag. Delprotesen henvender sig til personer, som stadig har tænder tilbage i munden, så bøjlen fra delprotesen kan sættes fast på de andre tænder. Helprotesen henvender sig derimod til de personer, som har mistet alle tænder. Helprotesen er også det bedste for valg for personer med få tænder tilbage, som er i meget dårlig stand. I de situationer er det bedre at slippe helt af med de sidste tænder i dårlig stand, så der i stedet kan laves en helprotese fra start af. Helprotesen holdes fast via din gane og fungerer, som var det dine egne tænder.

Find en tandtekniker nær dig

Har du allerede mistet mange tænder, eller er flere af dem blot i dårlig stand? Tænder af dårlig kvalitet er hverken flotte eller funktionelle, og du bør derfor overveje om en tandprotese er noget for dig. Jo længere du venter, jo større konsekvenser når der at opstå – både hvad angår fysiske og psykiske konsekvenser. I forbindelse med det regelmæssige tandeftersyn eller ved kontakt til din tandlæge kan du undersøge mulighederne for en tandprotese til dig. Det er desværre ikke alle tandlægeklinikker, som har en fast tandtekniker tilknyttet. Hvis ikke din nuværende tandlæge er uddannet tandtekniker, kan din nuværende tandlæge højst sandsynligt henvise dig til en specialiseret tandtekniker i Aalborg eller i din nærmeste by, så du hurtigt kan få funktionelle og flotte tænder.

 

Tandlægerne Nørregade 19

Nørregade 19

9000 Aalborg

Rodbehandling

En rodbehandling er en almindelig tandbehandling, som tandlæger hyppigt udfører. Behandlingen har til formål at fjerne bakterier, som er trængt ind i tandnerven, og som her forårsager en betændelsestilstand. Faktisk er en rodbehandling den eneste måde, hvorpå bakterier i tandens nerve samt dødt nervevæv kan fjernes, og derfor oplever mange mennesker også på et eller flere tidspunkter at få en rodbehandling. Continue reading “Værd at vide om rodbehandling”

Tandpine rammer alle folk før eller siden, men de færreste ved dog ikke, hvordan de skal forholde sig til sådan en pine. Det er ofte en unik smerte som gør, at de fleste ender med at tage smertestillende og ringe til en tandlæge. Men hvorfor opstår tandpine og hvad kan man selv gøre for at undgå det? Læs med nedenfor, hvor vi har samlet informationer om tandpine, og hvad du kan gøre, hvis der opstår akutte smerter i tænderne. Kontakt dog en lokal tandlæge i Skovlunde, hvis du bor i nærheden.

tandpine

Hvorfor får man tandpine?

Der kan være mange årsager til tandpine og det er ikke altid sikkert, at man selv kan finde ud af, hvorfor man pludselig får tandpine. De fleste gange skyldes tandpine dog, at man har huller i tænderne, eller som det på fagsprog hedder: Caries. Problemet i denne sammenhæng er dog, at hullerne først mærkes, når det er blevet så stort at bakterierne er nået helt ned til tandbenet. På den måde har hullet måske været undervejs i flere måneder, uden at man kunne mærke noget. Hvis du tror, at der er tale om et hul i tanden, så bør du straks kontakte en tandlæge og blive behandlet. Der findes mange dygtige tandlæger i Rødovre, så hvis du er lokal bør du tage kontakt hurtigst muligt. En anden hyppig årsag er tandkødsbetændelse. Tandkødsbetændelse er ofte et resultat af dårlig mundhygiejne og ringe tandbørsteteknik. I værste tilfælde kan en tandkødsbetændelse forårsage tandrodsbetændelse, og dette vil kræve en rodbehandling.

Hvad kan jeg selv gøre?

Når tandpinen bryder ud vil den ikke bare forsvinde af sig selv, og man har derfor behov for handle. Hvis tandpinen er akut og smerten er høj, så der er et par ting, som man selv kan gøre for at mindske den. Hvis tandpinen er ulidelig, så bør man straks kontakte en vagtlæge, så man kan få antibiotika på recept. Derudover bør man:

 • Undgå at tygge i den side, hvor tandpinen er
 • Tage smertestillende i samråd med tandlægen
 • Holde munden så ren, som overhovedet muligt med tandbørstning og tandtråd
 • Tygge tyggegummi, hvis hullet er stort, og endda dække hullet med tyggegummi

Først og fremmest skal man naturligvis kontakte en tandlæge, for det er først, når tandlægen har kigget på dine tænder, at diagnosen kan stilles og problemet kan løses. Bor du i nærheden af Brøndby så findes der mange dygtige tandlæger i Brøndby, som du kan kontakte i dag. Tandlæger i Glostrup er også en mulighed, hvis brøndby er for langt væk.

Glostrup Tandplejecenter
Hovedvejen 61
2600 Glostrup
43 45 48 48

Forebyggelse frem for behandling er altid at foretrække, hvilket også gælder inden for tandpleje. Du er selv i stand til at forebygge mod mange former for tandproblemer og tandsygdomme, hvilket din forebyggende tandlæge fra Fredericia også hjælper dig med hver eneste gang, at du er til tandlægen.

forebyggende tandpleje

Din egen forebyggende tandpleje

Din almindelige tandpleje i hverdagen fungerer som forebyggende tandpleje, hvis den er grundig nok. De almindelige anbefalinger for tandpleje, som du selv udfører, er som følgende:

 1. Børst dine tænder to gange dagligt – hver morgen og hver aften. Når du børster i små og cirkulære bevægelser i både undermunden og overmunden, vil du systematisk fjerne bakterieophobninger fra dine tænder og dit tandkød.
 2. Brug tandtråd eller tandstikkere imellem alle tænder, så disse flader også bliver renset ordentligt.
 3. Tilpas din tandrutine til dit behov: Du kan blandt andet supplere din daglige tandrutine med mundskyllevand, hvis du eksempelvis har betændt tandkød. Ved tegn på emaljeskader er det i stedet er god idé at mindske indtaget af syreholdige drikkevarer, som blandt andet er en risikofaktor for at udvikle tandskader på emaljen.

Din tandlæges forebyggende tandpleje

De regelmæssige tandeftersyn har netop til formål at forebygge mod tandproblemer og tandsygdomme, og det er af den grund meget vigtigt, at du tager til tandeftersyn, når din tandlæge indkalder dig. Ud fra en risikovurdering af dine tænders sundhedstilstand vil det vurderes, hvor ofte det er nødvendigt, at du får undersøgt dine tænder. Til tandeftersynene kan tandlægen hurtigt se, om der er mangelfulde områder i din egen tandpleje, hvorefter der kan foretages mindre behandlinger for at forebygge mod, at de begyndende problemer skader dine tænder. I den forbindelse kan du også modtage gode råd fra en rådgivende tandlæge nær Taulov, som kan hjælpe dig med at få tilpasset din tandrutine, så den passer til dine tænders og tandkøds individuelle behov.

Andre former for tandpleje

På trods af grundig forebyggelse af tandproblemer og tandsygdomme kan der dog stadig opstå akutte skader på tænderne, så du får behov for en akut behandling. Her bliver behandlingen tilpasset efter skaden på dine tænder.

Behandlinger i forbindelse med forkert bidfunktion kan også komme på tale, hvis du eksempelvis har et skævt bid. I situationer med skævt bid er den forebyggende tandpleje og undersøgelser ikke nok, hvor det kan være nødvendigt at foretage en større behandling for at undgå langvarige skader fra den forkerte bidfunktion. Andre former for tandpleje i form af kosmetisk tandpleje kan også udføres ved udseendemæssig utilfredshed, så du kan få det smil, som du altid har drømt om. Med et perfekt funktionelt bid og et flot smil øges motivationen for forebyggelse også, så du kan bevare det ønskede resultat i fremtiden.

Tandlægerne Jyllandsgade
Jyllandsgade 20, 1 sal
7000 Fredericia
75 92 35 90