Invisalign

 

Der findes efterhånden et hav af løsninger, hvis du går rundt med en eller anden form for usikkerhed omkring dit udseende. Det kan være alt lige fra skæve tænder, til bryster som du synes er for små. Kosmetiske justeringer og ændringer er blevet mere og mere normalt, og flere og flere gør brug af det i større eller mindre grad.

 

Hvis der er tale om skæve tænder, så kan de justeres, uanset din alder. Mange kan nok huske dengang man i folkeskolen skulle til bøjletandlægen for, at få vurdere hvorvidt man skulle have bøjle på eller ej. Hvis man var kvalificeret til at få bøjle på, så var det ofte for, der var tale om store skævheder. Tilbage i tiden tænkte man ikke meget på det kosmetiske, men nu om dage er der kommet stort fokus på det. Hvis du var en af dem, der blev overset i folkeskolen, så har du altså muligheden for, at få rettet dine skævheder som voksen. Du kan få foretaget en tandregulering i Lyngby ved hjælp af Invisalign.

 

Hvad er Invisalign?

En invisalign er en blød, gennemsigtig plastik skinne, som er lavet efter et aftryk af dine tænder. Aftrykket får du lavet hos din tandlæge i Virum, hvorefter skinnen bliver fremstillet. Skinnen skal du bruge alle døgnets timer, udover når du spiser eller børster tænder, dermed er skinnen altså aftagelig. Skinnerne kan fremstilles til både over og undermund, og skubber lige så forsigtigt tænderne på plads, ved hjælp af et tilpasset tryk.

Behandlingstiden med en Invisalign er mellem seks og 18 måneder, alt afhængig af, hvor store skævhederne er.

 

Vedligeholdelse af Invisalign

Det er vigitgt, at holde skinnerne ved lige, så de ikke går i stykker, eller mister funktionen. Skinnerne skal skylles i lunkent vand og du kan med fordel også børste dem rene, med tandpasta og en tandbørste. De skal gerne børstes både på indersider og ydersider for at fjerne eventuelle mundbakterier og dårlig lugt. Der findes også Invisalign-tabletter som kan opløses i vand, hvori du kan rengøre dine skinner.

Afsluttende behandling med Invasalign
Når din behandling med Invasalign skal afsluttes og tænderne sidder på den rette plads, så skal din tandlæge lægge en metal wire på bagsiden af dine tænder. Denne wire sørger for, at dine tænder ikke rykker sig tilbage med tiden. Du kan ikke mærke wiren og du bliver dermed ikke generet af den. Husk altid, at gå til de regelmæssige tjek.

 

Lyngby Tandplejecenter
Lyngby Hovedgade 29, 2 sal
2800 Kgs. Lyngby
45 88 02 34