Tandblegning

Kosmetisk tandpleje kan være flere ting. Først og fremmest henviser begrebet til de former for tandpleje, der ikke er nødvendige for at opretholde et sundt tandsæt. Det er behandlinger, du ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt ikke direkte har brug for. Som regel dækker begrebet over kosmetisk tandretning og tandblegning. Ingen af delene er noget, der har indflydelse på, hvor sunde dine tænder er, ligesom det ikke er en del af den daglige tandvedligeholdelse. Continue reading “Hvad er kosmetisk tandpleje?”

Hvide tænder

Der har i de seneste år, floreret mange rygter om, at tandblegning skader tændernes emalje og at det er enormt usundt. Der er mange tandlæger, som udbyder tandblegning i deres klinikker – endda er det blevet meget populært.


Tanblegning er blevet mere og mere populært og dette skyldes selvfølgelig, de flotte resultater det giver. Det er meningen at tænder skal være hvide, og hvis du lider af gule tænder, så kan det hæmme en stor del af din hverdag. Du er måske holdt helt op med at smille eller gemme dine tænder når du taler, derfor vil det kunne gavne dig, at få foretaget en blegning af tænderne . Der finde rigtig mange myter omkring tandblegning, og mange taler især om beskadigelse af emaljen. Denne artikel vil oplyse lidt nærmere om fordele samt aflive nogle af myterne.

 

Bivirkningerne ved tandblegning
Bivirkningerne er forskellig fra person til person, nogle vil opleve ømt tandkød og/eller isninger i tænderne og andre oplever ikke nogle former for bivirkninger. Disse slags bivirkninger er nogle som aftager i løbet af et par dage. Der er ingen undersøgelser som viser, at afblegning af tænderne har en påvirkning på på emaljen eller dentinen.

 

Man skal dog være opmærksom på, at plastfyldninger ikke kan bleges, dette skyldes, at plast ikke kan tage imod blegningen. Hvis du har en plastfyldning på ydersiden af en tand, så vil det imidlertid ikke være en god idé, at blege tænderne i og med, at der kan opstå en stor farveforskel.

 

Forskelle på misfarvninger
Der findes i princippet to former for misfarvninger, interne og eksterne. De interne misfarvninger kommer af, at der er en død nerve i tanden. Måden hvorpå man kan blege tanden er, hvis du får fyldt nervekammeret op med en blegende pasta som skal udskiftes ugentligt indtil det ønskede resultat er opnået, resultatet er forholdvis permanent.

 

Ekterne misfarvninger kommer af, rygning, kaffedrikkeri og rødvin og kan bleges på almindelig vis. Der findes ligeledes forskellige måder at blege tænderne på. Du kan bruge en skinne som er trykt efter dine tænder , hvori der påføres en blege gel som du kan bruge derhjemme og dermed sove med om natten. Derudover findes der en metode, hvor du hos tandlægen får påført blege gel og få UV lys på.  

 

Svaneklinikken
Østerbrogade 148
2100 København Ø
39 29 47 41