Paradentose er en tandlidelse, som opstår grundet tandkødsbetændelse. Tandkødsbetændelsen kan sprede sig, hvor kæbeknoglen i sidste ende kan blive angrebet af betændelsen, hvoraf tænderne er i risiko for at falde ud. Paradentose opleves af mange danskere én til flere gange i livet. Ifølge statistikken bliver helt op til 40% af den danske befolkning ramt af paradentose på et tidspunkt i livet. Det er dog særligt personer fra 40 år og opefter, som bliver ramt af paradentose. Der er heldigvis adskillige forebyggende samt behandlende tiltag, som kan udføres med henblik på at undgå at blive tandløs som konsekvens af paradentose.

Sådan opdager du selv paradentose
Der findes mange forskellige grader af paradentose, men jo før tandlidelsen opdages, jo hurtigere kan der forebygges mod, at tandlidelsen udvikler sig. Du kan selv være opmærksom på ømhed i tandkødet – for eksempelvis under spisning eller under tandbørstning. En blødning fra tandkødet er også tegn på paradentose. Det er dog ikke altid, at disse små symptomer bemærkes i hverdagen, og af den grund er det i langt de fleste tilfælde til de regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen, at den begyndende paradentose opdages.

Sådan kan din tandlæge opdage paradentose
Til de regelmæssige tandeftersyn får din tandlæge god mulighed for at opdage begyndende tandproblemer, herunder blandt andet paradentose. I tilfælde af tegn på paradentose vil din kompetente tandlæge fra Lyngby tilrettelægge en behandlingsplan til dig for at hindre yderligere udvikling af tandlidelsen. Denne behandlingsplan vil blandt andet bestå af en dybdegående rensning af tænderne for at fjerne alt nuværende plak og belægninger, så risikoen for ny betændelse fjernes. Som del af behandlingsplanen vil du også modtage individuel rådgivning om din børsteteknik, så den kan optimeres med henblik på at forebygge mod yderligere paradentose i fremtiden.

Pas godt på dine tænder, og behold dem alle
Det er således muligt at behandle paradentose før, at lidelsen er så slem, at du mister dine tænder. Det er dog altafgørende, at du generelt har en god tandhygiejne, så risikoen for betændelse i mundregionen mindskes. Samtidigt bekræfter de relativt små symptomer på paradentose, at det er vigtigt, at du altid tager til de regelmæssige tandeftersyn. Så har tandlægen mulighed for at opdage de begyndende tandproblemer før, at de bliver et reelt og konsekvensgivende problem. Hvis du ikke allerede er tilknyttet en tandlæge, så bør du hurtigst muligt booke en tid hos den tandundersøgende tandlæge i Virum, hvor du kan sikre dig, at du ikke er på vej til at få paradentose eller andre tandproblemer.

Lyngby Tandplejecenter
Lyngby hovedgade 29, 2 sal
2800 Kgs. Lyngby

www.tandlaegelyngby.dk

Erfaren tandlæge nær Bagsværd

 

forebyggelse af tandsygdomme

De fleste vil gerne have smukke og sunde tænder og børster dem dagligt i bestræbelse herpå. Mange har desuden også lært fra barnsben, at de kan få huller i tænderne, hvis de ikke vedligeholder en god mundhygiejne. Men huller i tænderne er faktisk langt fra det eneste, der kan ske med tænderne, hvis de ikke børstes grundigt nok. Mange danskere døjer også med tandsygdomme på grund af dårlig mundhygiejne – tandsygdomme, der ville kunne forebygges og helt undgås gennem gode tandplejevaner.

Continue reading “Forebyggelse mindsker risikoen for tandsygdomme”