Det er meget individuelt, hvornår man føler et behov for at bestille en akut tandlægetid – men uanset, hvordan man vender og drejer det, er tandsmerte noget så ubehageligt, og det er derfor ikke noget, man skal gå med i for lang tid.

Smerte i tænderne kan være opstået af flere forskellige årsager. Det kan for eksempel være ved betændelse i tandkødet, hvilket i sig selv lyder uskyldigt nok, men undervurder det endelig ikke, da betændelse i tandkødet kan være begyndelsen på paradentose, også kendt som de løse tænders sygdom. Paradentose er en alvorlig sygdom i munden, og skal helst behandles med det samme, så en erfaren og kyndig tandlæge på Nørreport kan forhindre yderligere udvikling af betændelsen. Oplever man derfor smerte i tandkødet, eller ved man med sikkerhed, at man har betændelse i tandkødet, skal man kontakte en tandlæge hurtigst muligt.

En anden årsag til smerter i munden kan være en tandbyld. En tandbyld opstår når der dannes en samling af bakterier, og vil i løbet af nogle få dage vokse sig stor. Hvis man oplever en tandbyld, eller har man mistanke om en tandbyld, skal man endelig booke en akut tid hos en kompetent tandlæge i København, da tandbylden skal drænes for betændelse. Bliver tandbylden ikke drænet og fjernet, vil denne nemlig komme igen. Tandbylder ses ofte ved frembrud af tænder – det vil sige, hvis en visdomstand er ved at vokse frem, men der ikke er plads til den i kæben, så vil der være en risiko for, at der dannes en tandbyld.

Der kan også være mange andre årsager til smerte i munden og tænderne: Rodbetændelse, tandfrembrud, hvis man er stødt på noget med kæben, huller og mange flere ting.

Skulle der være lidt ventetid, før tandlægen har mulighed for konsultation, kan man selv gøre lidt for at lindre smerten. Foruden smertestillende som Panodiler, kan man rense munden i varmt vand eller forsøge at fjerne madrester mellem tænderne – dette kan nemlig sidde og danne et tryk mellem tænderne og tandkødet. Man kan også forsøge sig med is eller et koldt omslag, for at mindske hævelsen eller for at forbygge en hævelse – kulden kan også nogle gange virke lettere bedøvende.

Uanset hvad smerten end måtte være, skal man endelige ikke tøve med at kontakte en tandlæge. Ring derfor til en dygtig tandlæge, forklar situationen og smerterne, og så vil denne hjælpe dig hurtigst muligt.

www.kbhtand.dk

www.kbhtand.dk/akutbehandling/

 

Tandlægerne ved Nørreport I/S

Nørre Voldgade 27

1358 København K

33 15 35 30

Paradentose er en tandlidelse, som opstår grundet tandkødsbetændelse. Tandkødsbetændelsen kan sprede sig, hvor kæbeknoglen i sidste ende kan blive angrebet af betændelsen, hvoraf tænderne er i risiko for at falde ud. Paradentose opleves af mange danskere én til flere gange i livet. Ifølge statistikken bliver helt op til 40% af den danske befolkning ramt af paradentose på et tidspunkt i livet. Det er dog særligt personer fra 40 år og opefter, som bliver ramt af paradentose. Der er heldigvis adskillige forebyggende samt behandlende tiltag, som kan udføres med henblik på at undgå at blive tandløs som konsekvens af paradentose.

Sådan opdager du selv paradentose
Der findes mange forskellige grader af paradentose, men jo før tandlidelsen opdages, jo hurtigere kan der forebygges mod, at tandlidelsen udvikler sig. Du kan selv være opmærksom på ømhed i tandkødet – for eksempelvis under spisning eller under tandbørstning. En blødning fra tandkødet er også tegn på paradentose. Det er dog ikke altid, at disse små symptomer bemærkes i hverdagen, og af den grund er det i langt de fleste tilfælde til de regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen, at den begyndende paradentose opdages.

Sådan kan din tandlæge opdage paradentose
Til de regelmæssige tandeftersyn får din tandlæge god mulighed for at opdage begyndende tandproblemer, herunder blandt andet paradentose. I tilfælde af tegn på paradentose vil din kompetente tandlæge fra Lyngby tilrettelægge en behandlingsplan til dig for at hindre yderligere udvikling af tandlidelsen. Denne behandlingsplan vil blandt andet bestå af en dybdegående rensning af tænderne for at fjerne alt nuværende plak og belægninger, så risikoen for ny betændelse fjernes. Som del af behandlingsplanen vil du også modtage individuel rådgivning om din børsteteknik, så den kan optimeres med henblik på at forebygge mod yderligere paradentose i fremtiden.

Pas godt på dine tænder, og behold dem alle
Det er således muligt at behandle paradentose før, at lidelsen er så slem, at du mister dine tænder. Det er dog altafgørende, at du generelt har en god tandhygiejne, så risikoen for betændelse i mundregionen mindskes. Samtidigt bekræfter de relativt små symptomer på paradentose, at det er vigtigt, at du altid tager til de regelmæssige tandeftersyn. Så har tandlægen mulighed for at opdage de begyndende tandproblemer før, at de bliver et reelt og konsekvensgivende problem. Hvis du ikke allerede er tilknyttet en tandlæge, så bør du hurtigst muligt booke en tid hos den tandundersøgende tandlæge i Virum, hvor du kan sikre dig, at du ikke er på vej til at få paradentose eller andre tandproblemer.

Lyngby Tandplejecenter
Lyngby hovedgade 29, 2 sal
2800 Kgs. Lyngby

www.tandlaegelyngby.dk

Erfaren tandlæge nær Bagsværd

 

Er du lige flyttet til byen? Har du ikke været tilknyttet nogen tandklinik? Er du træt af din nuværende tandlæge? Der kan være flere grunde til, at du har brug for en ny tandlæge i København.

København har mange tandlæger at byde på. Leder du efter en ny tandlæge på Østerbro eller i andre bydele, får du her en række gode råd til, hvad der er værd at have for øje.

5 gode råd når du skal finde en ny tandlæge i København

 1. Besøg forskellige tandklinikker

Alle tandlæger er forskellige. Nogle lægger vægt på at have en klinisk hvid indretning, mens andre i højere grad fokuserer på at skabe en hyggelig atmosfære. Rammerne omkring tandbehandling har stor betydning for din oplevelse af at gå til tandlæge. Derfor bør du vælge en tandklinik, du kan lide at være i. Når du besøger forskellige tandklinikker kan det også være rart at snakke med en eller flere medarbejdere, som kan give dig et indtryk af klinikken.

 1. Vælg en tandlæge du er tryg ved

Når du har været i forskellige klinikker, skal du vælge en tandlæge, du føler dig tryg ved. Tryghed er afgørende for at opnå en god behandling og ikke mindst for at undgå udvikling af tandlægeskræk.

 1. Se på udbuddet af behandlinger

En god tandlæge kan tilbyde netop de behandlinger, du har brug for. Men det er ikke alle tandlæger, der tilbyder alle former for tandbehandling. Ved du, at du i den nærmeste fremtid eksempelvis skal have lavet et implantat, eller ønsker du at få rettet dine tænder, er det en god idé at vælge en tandlæge, som tilbyder dette.

 1. Vælg en tandlæge med akuttider

Knækkede tænder, tandpine og tandskader er forskellige problemer, der alle kræver akut behandling. Ikke desto mindre er det langt fra alle tandlæger, der tilbyder akuttider. Af denne grund bør du altid undersøge, om en tandklinik tilbyder akut behandling. En akut tandlæge på Østerbro vil behandle dine tandproblemer, når du har brug for det, så du ikke plages unødigt af smerter og gener.

 1. Overvej afstanden til dit hjem

Det kan være en god idé at vælge en tandlæge, som har klinik tæt på det sted, du bor. Mange synes det er mere overskueligt at overholde de regelmæssige tandlægeaftaler, når det ikke kræver lang transporttid. Jo kortere afstanden er til din tandlæge, desto mere tilbøjelig er du til at passe godt på dine tænder.

Svaneklinikken
Østerbrogade 148
2100 København Ø
39 29 47 41

Links:
http://svaneklinikken.dk/
http://svaneklinikken.dk/akut

Rådene inden for sundhed er eksploderet de sidste par år, og det kan derfor være utroligt svært at gennemskue hvilke råd, som er værd at følge. Rådene inden for sundhed omhandler naturligvis også tandområdet, hvor den rådgivende tandlæge fra Odense heldigvis har samlet de vigtigste råd inden for tandpleje, som du bør huske på, så du kan have sunde tænder.

Sunde hvide tænder

1. Tag ansvar for dine tænders sundhed

Den grundlæggende tandpleje er du selv ansvarlig for. Det er af den grund afgørende, at du får opbygget en god tandrutine. Til en god tandrutine skal du altid sørge for at have de rette redskaber:

 • En tandbørste i passende størrelse til din mund, som har et blødt børstehoved, da et hårdt børstehoved kan skade dine tænders emalje.
 • Tandpasta med fluor, som beskytter mod huller i tænderne. Andre tandpastaer kan også vælges, hvis dine tænder har særlige behov.
 • Tandstikkere eller tandtråd.

Din tandbørste skal bruges to gange dagligt af mindst to minutters varighed, hvor der er påført tandpasta på størrelse med en ært. Herefter bør du føre din tandbørste systematisk rundt i både overmunden og undermunden, så ingen tænder overses. Tandbørstningen kan med fordel foregå i cirkulære bevægelser, men tandbørsten bør også vinkles i forskellige retninger for at nå de bagerste tænder. Efter endt tandbørstning skal tandpastaen spyttes ud, da tandpastaen kan give mavepine. Tandrutinen fuldføres ved, at du enten hver morgen eller hver aften gennemgår dine tænder med en tandstikker eller tandtråd for at rense alle de flader, som støder op imod hinanden.

Med en god tandrutine får du renset dine tænder hver dag, men graden af behov for rensning kan variere fra person til person. Du skal dog altid børste dine tænder i den anbefalede tid på mindst to minutter, men du kan passe endnu bedre på dine tænder ved eksempelvis at undgå et for højt indtag af kaffe, te og rødvin, som er blandt de store syndere til at misfarve tænderne. Syreholdige drikkevarer og mad skader også tændernes emalje, så ved at øge din sundhed gennem kosten, vil både din krop og dine tænder blive gavnet.

2. Lad tandlægen gøre sit arbejde

På trods af en god tandrutine bør du altid tage til de regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen. Dette gælder for alle personer med sunde eller mindre sunde tænder. Det er nemlig umuligt selv at gennemskue, om der er et begyndende hul i tanden på vej, da smerten først vil komme, når skaden for alvor er sket. Til de regelmæssige tandeftersyn kan din tandlæge opdage samt behandle begyndende tandproblemer, så de ikke når at udvikle sig mere. Din tandlæge er ikke kun behjælpelig med nødvendige behandlinger, men kan eksempelvis også hjælpe dig med en skånsom tandblegning i Odense eller andre kosmetiske tandbehandlinger, så du både har sunde og flotte tænder.

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS
Skt. Anne Plads 2, 2
5000 Odense C
66 12 86 95

Lige siden fluor kom på markedet, er antallet af huller i tænderne og tandbehandlinger faldet markant. Derfor har langt de fleste tandplejeprodukter et højt indhold af fluor i dag, og man kan endda supplere sin kost med fluorpiller. Det er en enorm vigtig substans, når det kommer til at holde sine tænder sunde og flotte. Men hvad gør fluor egentlig ved dine tænder, og hvorfor er det så vigtigt? Det besvarer vi i denne artikel. Hvis du har behov for professionel vejledning, så bør du kontakte en af dine lokale tandlæger. Gode tandlæger i Måløv er til at finde i massevis, så kontakt endelig en og få en tid allerede i dag.

Derfor er fluor godt for tænderne

Fluor beskytter emaljen

Alle tænder har en beskyttende emalje, der ligger som et tyndt lag omkring den enkelte tand. Denne emalje bliver med årene mere og mere nedslidt. For at beskytte tænderne mod bakterieangreb fra det mad vi indtager, er det helt afgørende at rense tænderne med tandpasta, der indeholder fluor. Hvor stærk din emalje er, er meget forskelligt fra person til person, men uanset hvad, så vil fluor være med til at beskytte dine tænder for udefrakommende bakterier. Det kan være en god idé, at tage en snak med sin tandlæge og få lavet en undersøgelse for at finde ud af, om man mangler fluor. Selvom de fleste tandpastaprodukter har et højt indhold af fluor, så er der stadigvæk forskel på mængden i de forskellige. Derfor bør du få lavet en forundersøgelse hos din tandlæge, så han eller hun kan vurdere, om du mangler fluor, eller ej.

For meget fluor?

Fluor kan være giftigt, hvis man indtager for meget af det. Derfor skal man være meget varsom, når man har med fluor at gøre. For meget fluor kan være farligt for dit helbred, men i små mængder vil det hjælpe dit helbred og især dit tandsæt. Mængden af fluor kan variere alt fra, hvilket tandpastaprodukt man har med at gøre. Derfor bør du først og fremmest konsultere med din tandlæge og forhøre dig om dine behov i forhold til fluor. Fluor kan også fås som kosttilskud, hvis du har brug for mere end, hvad din tandpasta indeholder. Der findes mange dygtige tandlæger i Stenløse, så hvis du bor i nærheden kan du med fordel kontakte en og bestille en tid. Flere og flere tandlæger tilbyder gratis konsultation, så ring og bestil en tid allerede i dag.

Måløv Tandklinik
Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
44 97 53 00

En god mundhygiejne er altafgørende for dine tænder og dit tandkøds sundhedstilstand. Det er almen viden, at man skal børste sine tænder, men redskaberne samt børsteteknikken har stor betydning for kvaliteten af din tandbørstning.  Af den grund er det vigtigt at udbrede gode råd og tips om, hvordan en god mundhygiejne opnås, hvilket blandt andet en rådgivende tandlæge nær Strøby Egede gør for at hjælpe sine tandlægepatienter. Læs med her, hvis du også ønsker at få glæde af gode råd og tips til at gavne dine tænder og tandkøds sundhed.

god mundhygiejne

 1. Vælg den rette tandbørste

Med den rette tandbørste får du mere ud af tandbørstningen. Du kan finde den rette tandbørste ved at vælge en størrelse, som passer til din mund. For børn findes der forskellige størrelser i forhold til alderen, og til voksne har tandbørsterne nogenlunde samme størrelse, men du kan vælge imellem tandbørster med børstehoveder i forskellige form og størrelser. Vælg endelig ikke en for stor tandbørste, da det kan gøre det svært at nå de bagerste tænder. Angående tandbørstens hårdhed er det en fordel at vælge en tandbørste med et blødt børstehoved, så du mindsker risikoen for at skade tændernes emalje ved en for hård tandbørstning.

 1. Udvælg tandpastaen efter dit behov

Alle tandpastaer egner sig naturligvis til tandbørstning, men du bør udvælge en tandpasta efter dine særlige behov. Tandpasta med fluor anbefales til alle voksne, da den forebygger mod huller i tænderne. Det kan dog svie i maven at sluge tandpasta med fluor, og derfor bør børnetandpasta vælges til børn. Du kan som voksen eksempelvis også finde tandpasta, der hjælper mod isningerne i tænderne eller tandpasta, som lysner tændernes farve, hvis du har misfarvede tænder.

 1. Opbyg en god børsterutine

Børsterutinen foregår typisk per automatik, og det er derfor vigtigt, at børsterutinen er grundig, så du ikke konsekvent overser de samme tænder hver morgen og hver aften. Det bedste tip til en god børsterutine er at børste tænder systematisk gennem små og runde bevægelser, som gradvist arbejder sig fra den ende side til den anden side i både overmunden og undermunden.

 1. Brug tandtråd eller tandstikker

Tandtråd eller tandstikker bør bruges én gang dagligt for at rense fladerne mellem tænderne. Her kan det være en god idé at gøre det til en del af børsterutinen om aftenen, hvor der typisk er mere tid og ro end om morgenen. Til børn kan der med fordel bruges tandtråd, der sat på plastikpinde, hvilket gør det lettere for barnet selv at benytte tandtråden samt for dig, som ser det efter.

 1. Husk de regelmæssige tandeftersyn

Du vil mindst én gang årligt få en indkaldelse fra din almindelige tandlæge i Køge eller din nærmeste større by, når det er tid til det regelmæssige tandeftersyn. Her vil din tandlæge undersøge dine tænder med henblik på at opdage eventuelle begyndende problemer. Din tandlæge kan også se, om der er mangelfulde områder i din tandbørstning, da der eksempelvis vil være bakterieophobninger på de områder, som overses i tandrutinen. I tilfælde af utilstrækkelig tandbørstning vil din tandlæge rådgive dig om, hvordan du forbedrer din tandrutine, så du kan få så god en mundhygiejne som muligt.

Tandlæge Bodil Diernæs ApS
Vestergade 29
4600 Køge
56 65 07 27

Forebyggelse frem for behandling er altid at foretrække, hvilket også gælder inden for tandpleje. Du er selv i stand til at forebygge mod mange former for tandproblemer og tandsygdomme, hvilket din forebyggende tandlæge fra Fredericia også hjælper dig med hver eneste gang, at du er til tandlægen.

forebyggende tandpleje

Din egen forebyggende tandpleje

Din almindelige tandpleje i hverdagen fungerer som forebyggende tandpleje, hvis den er grundig nok. De almindelige anbefalinger for tandpleje, som du selv udfører, er som følgende:

 1. Børst dine tænder to gange dagligt – hver morgen og hver aften. Når du børster i små og cirkulære bevægelser i både undermunden og overmunden, vil du systematisk fjerne bakterieophobninger fra dine tænder og dit tandkød.
 2. Brug tandtråd eller tandstikkere imellem alle tænder, så disse flader også bliver renset ordentligt.
 3. Tilpas din tandrutine til dit behov: Du kan blandt andet supplere din daglige tandrutine med mundskyllevand, hvis du eksempelvis har betændt tandkød. Ved tegn på emaljeskader er det i stedet er god idé at mindske indtaget af syreholdige drikkevarer, som blandt andet er en risikofaktor for at udvikle tandskader på emaljen.

Din tandlæges forebyggende tandpleje

De regelmæssige tandeftersyn har netop til formål at forebygge mod tandproblemer og tandsygdomme, og det er af den grund meget vigtigt, at du tager til tandeftersyn, når din tandlæge indkalder dig. Ud fra en risikovurdering af dine tænders sundhedstilstand vil det vurderes, hvor ofte det er nødvendigt, at du får undersøgt dine tænder. Til tandeftersynene kan tandlægen hurtigt se, om der er mangelfulde områder i din egen tandpleje, hvorefter der kan foretages mindre behandlinger for at forebygge mod, at de begyndende problemer skader dine tænder. I den forbindelse kan du også modtage gode råd fra en rådgivende tandlæge nær Taulov, som kan hjælpe dig med at få tilpasset din tandrutine, så den passer til dine tænders og tandkøds individuelle behov.

Andre former for tandpleje

På trods af grundig forebyggelse af tandproblemer og tandsygdomme kan der dog stadig opstå akutte skader på tænderne, så du får behov for en akut behandling. Her bliver behandlingen tilpasset efter skaden på dine tænder.

Behandlinger i forbindelse med forkert bidfunktion kan også komme på tale, hvis du eksempelvis har et skævt bid. I situationer med skævt bid er den forebyggende tandpleje og undersøgelser ikke nok, hvor det kan være nødvendigt at foretage en større behandling for at undgå langvarige skader fra den forkerte bidfunktion. Andre former for tandpleje i form af kosmetisk tandpleje kan også udføres ved udseendemæssig utilfredshed, så du kan få det smil, som du altid har drømt om. Med et perfekt funktionelt bid og et flot smil øges motivationen for forebyggelse også, så du kan bevare det ønskede resultat i fremtiden.

Tandlægerne Jyllandsgade
Jyllandsgade 20, 1 sal
7000 Fredericia
75 92 35 90

forebyggelse af tandsygdomme

De fleste vil gerne have smukke og sunde tænder og børster dem dagligt i bestræbelse herpå. Mange har desuden også lært fra barnsben, at de kan få huller i tænderne, hvis de ikke vedligeholder en god mundhygiejne. Men huller i tænderne er faktisk langt fra det eneste, der kan ske med tænderne, hvis de ikke børstes grundigt nok. Mange danskere døjer også med tandsygdomme på grund af dårlig mundhygiejne – tandsygdomme, der ville kunne forebygges og helt undgås gennem gode tandplejevaner.

Continue reading “Forebyggelse mindsker risikoen for tandsygdomme”