Dette spørgsmål stiller mange patienter både sig selv og deres tandlæge, når de står over for en rodbehandling. Det er helt naturligt at ville undgå smerter, men dog frygter nogle mennesker smerter i så høj en grad, at det leder til frygt i forbindelse med tandlægebesøg.

Heldigvis kan rodbehandlinger i dag foretages smertefrit, og får du lavet en rodbehandling hos en dygtig tandlæge i Køge, kan du se frem til en rolig behandling uden smerter.

Vejen til smertefri rodbehandling

Når en rodbehandling ikke gør ondt, skyldes det, at langt størstedelen af alle tandlæger tilbyder bedøvelse i forbindelse med behandling.

Bedøvelse lægges med en tynd nål, inden behandlingen går i gang. Det kan give et lille prik og en strammende fornemmelse, når bedøvelsen gives, men dette er den eneste smertepåvirkning, du vil mærke under hele processen. Bedøvelsen medvirker ikke alene til, at du undgår smerter, men også til at der skabes et godt arbejdsmiljø for tandlægen, så behandlingen forløber så effektivt og hurtigt som muligt.

Hvis du af den ene eller anden grund ikke kan få almindelig lokalbedøvelse, kan du drøfte alternative former for smertelindring med din tandlæge.

Effektivt behandlingsudstyr

Men bedøvelse er ikke ene om at sikre dig en smertefri behandling. Moderne udstyr og behandlingsteknikker medvirker nemlig til at gøre behandlingsprocessen så optimal som mulig.

En rodbehandling indledes altid med at tage røntgenbilleder, og da røntgenteknikken er præcis og overbliksskabende, hjælper denne teknik din tandlæge med at indkredse behandlingsbehovets omfang.

Under selve behandlingen benytter tandlægen sig af rodfile, som er de instrumenter, der fjerner og udrenser for bakterier. Med en helt særlig udformning er disse rodfile så tynde, at de kan gå ned i rodkanalen og effektivt fjerne bakterier. Rodfile findes i forskellige tykkelser, og hvilken størrelse, der skal bruges til din rodbehandling, bestemmes på baggrund af røntgenbilleder.

Dagene efter behandling

Når du får bedøvelse ved en rodbehandling, undgår du smerter, mens behandlingen står på. Dog er det almindeligt at opleve lettere smerter eller ubehag, når bedøvelsen fortager sig i timerne efter endt behandling. Disse smerter kan holdes nede med almindelige smertestillende tabletter.

Da en rodbehandling indebærer en udboring af tanden samt arbejde i og omkring tandnerven, er det naturligt, at den pågældende tand vil være påvirket i dagene efter behandlingen. Smerterne vil gå over i ømhed inden for et par dage. Tiltager smerten i tanden, bør du altid kontakte din tandlæge.

Tandlægehuset Køge
Bjerggade 7
4600 Køge
56 65 14 04

Links:
http://koegetand.dk/
http://koegetand.dk/behandlinger/rodbehandling

Tandpine rammer alle folk før eller siden, men de færreste ved dog ikke, hvordan de skal forholde sig til sådan en pine. Det er ofte en unik smerte som gør, at de fleste ender med at tage smertestillende og ringe til en tandlæge. Men hvorfor opstår tandpine og hvad kan man selv gøre for at undgå det? Læs med nedenfor, hvor vi har samlet informationer om tandpine, og hvad du kan gøre, hvis der opstår akutte smerter i tænderne. Kontakt dog en lokal tandlæge i Skovlunde, hvis du bor i nærheden.

tandpine

Hvorfor får man tandpine?

Der kan være mange årsager til tandpine og det er ikke altid sikkert, at man selv kan finde ud af, hvorfor man pludselig får tandpine. De fleste gange skyldes tandpine dog, at man har huller i tænderne, eller som det på fagsprog hedder: Caries. Problemet i denne sammenhæng er dog, at hullerne først mærkes, når det er blevet så stort at bakterierne er nået helt ned til tandbenet. På den måde har hullet måske været undervejs i flere måneder, uden at man kunne mærke noget. Hvis du tror, at der er tale om et hul i tanden, så bør du straks kontakte en tandlæge og blive behandlet. Der findes mange dygtige tandlæger i Rødovre, så hvis du er lokal bør du tage kontakt hurtigst muligt. En anden hyppig årsag er tandkødsbetændelse. Tandkødsbetændelse er ofte et resultat af dårlig mundhygiejne og ringe tandbørsteteknik. I værste tilfælde kan en tandkødsbetændelse forårsage tandrodsbetændelse, og dette vil kræve en rodbehandling.

Hvad kan jeg selv gøre?

Når tandpinen bryder ud vil den ikke bare forsvinde af sig selv, og man har derfor behov for handle. Hvis tandpinen er akut og smerten er høj, så der er et par ting, som man selv kan gøre for at mindske den. Hvis tandpinen er ulidelig, så bør man straks kontakte en vagtlæge, så man kan få antibiotika på recept. Derudover bør man:

  • Undgå at tygge i den side, hvor tandpinen er
  • Tage smertestillende i samråd med tandlægen
  • Holde munden så ren, som overhovedet muligt med tandbørstning og tandtråd
  • Tygge tyggegummi, hvis hullet er stort, og endda dække hullet med tyggegummi

Først og fremmest skal man naturligvis kontakte en tandlæge, for det er først, når tandlægen har kigget på dine tænder, at diagnosen kan stilles og problemet kan løses. Bor du i nærheden af Brøndby så findes der mange dygtige tandlæger i Brøndby, som du kan kontakte i dag. Tandlæger i Glostrup er også en mulighed, hvis brøndby er for langt væk.

Glostrup Tandplejecenter
Hovedvejen 61
2600 Glostrup
43 45 48 48

Tandpine

Der kan opstå mange forskellige situationer hvor du kan få behov for en tandlæge, selvfølgelig til de regelmæssige tjek, hvis du oplever forandringer i dine tænder eller hvis du får stærke smerter. Oplever du stærke smerter i munden eller tænderne, så anbefales det, at du kontakter en tandlæge med det samme.

 

Når du får smerter er det ofte et udtryk for, at der er noget galt og at der er noget som ikke er, som det skal være. Hvis du venter med at kontakte en tandlæge, så er der stor sandsynlighed for, at din tilstand bare forværres jo længere tid du venter. Nedenfor kan du se nogle af de mest almindelige symptomer på, at du har behov for en akut tandlæge i Helsingør. Continue reading “Når du har akut behov for en tandlæge”