Det er meget individuelt, hvornår man føler et behov for at bestille en akut tandlægetid – men uanset, hvordan man vender og drejer det, er tandsmerte noget så ubehageligt, og det er derfor ikke noget, man skal gå med i for lang tid.

Smerte i tænderne kan være opstået af flere forskellige årsager. Det kan for eksempel være ved betændelse i tandkødet, hvilket i sig selv lyder uskyldigt nok, men undervurder det endelig ikke, da betændelse i tandkødet kan være begyndelsen på paradentose, også kendt som de løse tænders sygdom. Paradentose er en alvorlig sygdom i munden, og skal helst behandles med det samme, så en erfaren og kyndig tandlæge på Nørreport kan forhindre yderligere udvikling af betændelsen. Oplever man derfor smerte i tandkødet, eller ved man med sikkerhed, at man har betændelse i tandkødet, skal man kontakte en tandlæge hurtigst muligt.

En anden årsag til smerter i munden kan være en tandbyld. En tandbyld opstår når der dannes en samling af bakterier, og vil i løbet af nogle få dage vokse sig stor. Hvis man oplever en tandbyld, eller har man mistanke om en tandbyld, skal man endelig booke en akut tid hos en kompetent tandlæge i København, da tandbylden skal drænes for betændelse. Bliver tandbylden ikke drænet og fjernet, vil denne nemlig komme igen. Tandbylder ses ofte ved frembrud af tænder – det vil sige, hvis en visdomstand er ved at vokse frem, men der ikke er plads til den i kæben, så vil der være en risiko for, at der dannes en tandbyld.

Der kan også være mange andre årsager til smerte i munden og tænderne: Rodbetændelse, tandfrembrud, hvis man er stødt på noget med kæben, huller og mange flere ting.

Skulle der være lidt ventetid, før tandlægen har mulighed for konsultation, kan man selv gøre lidt for at lindre smerten. Foruden smertestillende som Panodiler, kan man rense munden i varmt vand eller forsøge at fjerne madrester mellem tænderne – dette kan nemlig sidde og danne et tryk mellem tænderne og tandkødet. Man kan også forsøge sig med is eller et koldt omslag, for at mindske hævelsen eller for at forbygge en hævelse – kulden kan også nogle gange virke lettere bedøvende.

Uanset hvad smerten end måtte være, skal man endelige ikke tøve med at kontakte en tandlæge. Ring derfor til en dygtig tandlæge, forklar situationen og smerterne, og så vil denne hjælpe dig hurtigst muligt.

www.kbhtand.dk

www.kbhtand.dk/akutbehandling/

 

Tandlægerne ved Nørreport I/S

Nørre Voldgade 27

1358 København K

33 15 35 30

Er du lige flyttet til byen? Har du ikke været tilknyttet nogen tandklinik? Er du træt af din nuværende tandlæge? Der kan være flere grunde til, at du har brug for en ny tandlæge i København.

København har mange tandlæger at byde på. Leder du efter en ny tandlæge på Østerbro eller i andre bydele, får du her en række gode råd til, hvad der er værd at have for øje.

5 gode råd når du skal finde en ny tandlæge i København

 1. Besøg forskellige tandklinikker

Alle tandlæger er forskellige. Nogle lægger vægt på at have en klinisk hvid indretning, mens andre i højere grad fokuserer på at skabe en hyggelig atmosfære. Rammerne omkring tandbehandling har stor betydning for din oplevelse af at gå til tandlæge. Derfor bør du vælge en tandklinik, du kan lide at være i. Når du besøger forskellige tandklinikker kan det også være rart at snakke med en eller flere medarbejdere, som kan give dig et indtryk af klinikken.

 1. Vælg en tandlæge du er tryg ved

Når du har været i forskellige klinikker, skal du vælge en tandlæge, du føler dig tryg ved. Tryghed er afgørende for at opnå en god behandling og ikke mindst for at undgå udvikling af tandlægeskræk.

 1. Se på udbuddet af behandlinger

En god tandlæge kan tilbyde netop de behandlinger, du har brug for. Men det er ikke alle tandlæger, der tilbyder alle former for tandbehandling. Ved du, at du i den nærmeste fremtid eksempelvis skal have lavet et implantat, eller ønsker du at få rettet dine tænder, er det en god idé at vælge en tandlæge, som tilbyder dette.

 1. Vælg en tandlæge med akuttider

Knækkede tænder, tandpine og tandskader er forskellige problemer, der alle kræver akut behandling. Ikke desto mindre er det langt fra alle tandlæger, der tilbyder akuttider. Af denne grund bør du altid undersøge, om en tandklinik tilbyder akut behandling. En akut tandlæge på Østerbro vil behandle dine tandproblemer, når du har brug for det, så du ikke plages unødigt af smerter og gener.

 1. Overvej afstanden til dit hjem

Det kan være en god idé at vælge en tandlæge, som har klinik tæt på det sted, du bor. Mange synes det er mere overskueligt at overholde de regelmæssige tandlægeaftaler, når det ikke kræver lang transporttid. Jo kortere afstanden er til din tandlæge, desto mere tilbøjelig er du til at passe godt på dine tænder.

Svaneklinikken
Østerbrogade 148
2100 København Ø
39 29 47 41

Links:
http://svaneklinikken.dk/
http://svaneklinikken.dk/akut

En god mundhygiejne er altafgørende for dine tænder og dit tandkøds sundhedstilstand. Det er almen viden, at man skal børste sine tænder, men redskaberne samt børsteteknikken har stor betydning for kvaliteten af din tandbørstning.  Af den grund er det vigtigt at udbrede gode råd og tips om, hvordan en god mundhygiejne opnås, hvilket blandt andet en rådgivende tandlæge nær Strøby Egede gør for at hjælpe sine tandlægepatienter. Læs med her, hvis du også ønsker at få glæde af gode råd og tips til at gavne dine tænder og tandkøds sundhed.

god mundhygiejne

 1. Vælg den rette tandbørste

Med den rette tandbørste får du mere ud af tandbørstningen. Du kan finde den rette tandbørste ved at vælge en størrelse, som passer til din mund. For børn findes der forskellige størrelser i forhold til alderen, og til voksne har tandbørsterne nogenlunde samme størrelse, men du kan vælge imellem tandbørster med børstehoveder i forskellige form og størrelser. Vælg endelig ikke en for stor tandbørste, da det kan gøre det svært at nå de bagerste tænder. Angående tandbørstens hårdhed er det en fordel at vælge en tandbørste med et blødt børstehoved, så du mindsker risikoen for at skade tændernes emalje ved en for hård tandbørstning.

 1. Udvælg tandpastaen efter dit behov

Alle tandpastaer egner sig naturligvis til tandbørstning, men du bør udvælge en tandpasta efter dine særlige behov. Tandpasta med fluor anbefales til alle voksne, da den forebygger mod huller i tænderne. Det kan dog svie i maven at sluge tandpasta med fluor, og derfor bør børnetandpasta vælges til børn. Du kan som voksen eksempelvis også finde tandpasta, der hjælper mod isningerne i tænderne eller tandpasta, som lysner tændernes farve, hvis du har misfarvede tænder.

 1. Opbyg en god børsterutine

Børsterutinen foregår typisk per automatik, og det er derfor vigtigt, at børsterutinen er grundig, så du ikke konsekvent overser de samme tænder hver morgen og hver aften. Det bedste tip til en god børsterutine er at børste tænder systematisk gennem små og runde bevægelser, som gradvist arbejder sig fra den ende side til den anden side i både overmunden og undermunden.

 1. Brug tandtråd eller tandstikker

Tandtråd eller tandstikker bør bruges én gang dagligt for at rense fladerne mellem tænderne. Her kan det være en god idé at gøre det til en del af børsterutinen om aftenen, hvor der typisk er mere tid og ro end om morgenen. Til børn kan der med fordel bruges tandtråd, der sat på plastikpinde, hvilket gør det lettere for barnet selv at benytte tandtråden samt for dig, som ser det efter.

 1. Husk de regelmæssige tandeftersyn

Du vil mindst én gang årligt få en indkaldelse fra din almindelige tandlæge i Køge eller din nærmeste større by, når det er tid til det regelmæssige tandeftersyn. Her vil din tandlæge undersøge dine tænder med henblik på at opdage eventuelle begyndende problemer. Din tandlæge kan også se, om der er mangelfulde områder i din tandbørstning, da der eksempelvis vil være bakterieophobninger på de områder, som overses i tandrutinen. I tilfælde af utilstrækkelig tandbørstning vil din tandlæge rådgive dig om, hvordan du forbedrer din tandrutine, så du kan få så god en mundhygiejne som muligt.

Tandlæge Bodil Diernæs ApS
Vestergade 29
4600 Køge
56 65 07 27

Forebyggelse frem for behandling er altid at foretrække, hvilket også gælder inden for tandpleje. Du er selv i stand til at forebygge mod mange former for tandproblemer og tandsygdomme, hvilket din forebyggende tandlæge fra Fredericia også hjælper dig med hver eneste gang, at du er til tandlægen.

forebyggende tandpleje

Din egen forebyggende tandpleje

Din almindelige tandpleje i hverdagen fungerer som forebyggende tandpleje, hvis den er grundig nok. De almindelige anbefalinger for tandpleje, som du selv udfører, er som følgende:

 1. Børst dine tænder to gange dagligt – hver morgen og hver aften. Når du børster i små og cirkulære bevægelser i både undermunden og overmunden, vil du systematisk fjerne bakterieophobninger fra dine tænder og dit tandkød.
 2. Brug tandtråd eller tandstikkere imellem alle tænder, så disse flader også bliver renset ordentligt.
 3. Tilpas din tandrutine til dit behov: Du kan blandt andet supplere din daglige tandrutine med mundskyllevand, hvis du eksempelvis har betændt tandkød. Ved tegn på emaljeskader er det i stedet er god idé at mindske indtaget af syreholdige drikkevarer, som blandt andet er en risikofaktor for at udvikle tandskader på emaljen.

Din tandlæges forebyggende tandpleje

De regelmæssige tandeftersyn har netop til formål at forebygge mod tandproblemer og tandsygdomme, og det er af den grund meget vigtigt, at du tager til tandeftersyn, når din tandlæge indkalder dig. Ud fra en risikovurdering af dine tænders sundhedstilstand vil det vurderes, hvor ofte det er nødvendigt, at du får undersøgt dine tænder. Til tandeftersynene kan tandlægen hurtigt se, om der er mangelfulde områder i din egen tandpleje, hvorefter der kan foretages mindre behandlinger for at forebygge mod, at de begyndende problemer skader dine tænder. I den forbindelse kan du også modtage gode råd fra en rådgivende tandlæge nær Taulov, som kan hjælpe dig med at få tilpasset din tandrutine, så den passer til dine tænders og tandkøds individuelle behov.

Andre former for tandpleje

På trods af grundig forebyggelse af tandproblemer og tandsygdomme kan der dog stadig opstå akutte skader på tænderne, så du får behov for en akut behandling. Her bliver behandlingen tilpasset efter skaden på dine tænder.

Behandlinger i forbindelse med forkert bidfunktion kan også komme på tale, hvis du eksempelvis har et skævt bid. I situationer med skævt bid er den forebyggende tandpleje og undersøgelser ikke nok, hvor det kan være nødvendigt at foretage en større behandling for at undgå langvarige skader fra den forkerte bidfunktion. Andre former for tandpleje i form af kosmetisk tandpleje kan også udføres ved udseendemæssig utilfredshed, så du kan få det smil, som du altid har drømt om. Med et perfekt funktionelt bid og et flot smil øges motivationen for forebyggelse også, så du kan bevare det ønskede resultat i fremtiden.

Tandlægerne Jyllandsgade
Jyllandsgade 20, 1 sal
7000 Fredericia
75 92 35 90

Brug for ny tandlæge

Det er ikke altid, folk kan finde ud af at skifte tandlæge, men ofte kan det være en god idé. Mange mennesker er utilfredse med deres tandlæge, men ofte vælger de at ’glemme’ at gå til regelmæssigt tjek hos tandlægen for at undgå det af den vej, i stedet for at skifte til en ny tandlæge. Har du overvejet, om du bør skifte tandlæge? Her er tre tegn på, at du nok bør finde dig en ny tandlæge i stedet for den gamle.

Continue reading “Tre tegn på at du har brug for en ny tandlæge”